Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. December 24. 12:29, szerda | Helyi
Forrás: infomako.hu, makopress

Lakástűz a Kálvin utcán- összefogott Makó

Lakástűz a Kálvin utcán- összefogott Makó

Farkas Éva Erzsébet polgármester asszony meglátogatta a keddi, makói lakástűz miatt kiköltöztetett családot szerda délelőtt.Több helyről is érkezik a segítség. A Malesich családot átmeneti szállásra költöztették.

Az önkormányzati lakásban 4 felnőtt és 2 gyermek lakott. A felnőttek és a 2 éves és 7 hónapos gyermekeket az ENI Hajnal utcai, Időskorúak Átmeneti Gondozóházába helyezték el. Az önkormányzat megoldásként az átmeneti helyzetet követően önkormányzati lakást biztosít a családnak.

"Az első kérdésem rögtön az volt, amikor értesültem a tragédiáról, hogy vajon miben segíthetek. Két pici gyermek is van a családban, Lara és Bence. Biztonságot adunk nekik ezzel az átmeneti megoldással. Köszönöm a tűzoltók, a katasztrófavédelem gyors és precíz intézkedését, az ENI munkatársainak segítségét és mindenkiét, aki részt vett a mentésben"- mondta el Farkas Éva Erzsébet polgármester asszony.

Balogh Róbert, makói tűzoltóparancsnoktól kapott tájékoztatás szerint kedden délután 16 óra 13 perckor érkezett a bejelentés, hogy tűz van egy makói Kálvin utcai paneltömb, 5. emeleti, zárószinti lakásában.

5 percen belül a helyszínre érkeztek, negyed órán belül eloltották a tüzet.Senki sem sérült meg. Lakosságvédelmi intézkedésre volt szükség, a fűtésszolgáltatást kellett visszaállítani, ehhez a szolgáltatótól szakembert hívtak, aki megoldotta a problémát. Senki sem maradt fűtés nélkül.

Az önkormányzati lakásban 4 felnőtt és 2 gyermek lakott.
A felnőttek és a 2 éves és 7 hónapos gyermeket az ENI Hajnal utcai, Időskorúak Átmeneti Gondozóházába helyezték el.
Egy külön szobát rendeztek be nekik, vacsorát kaptak.

Itt maradhatnak még krízis ellátás keretében, amíg nem találunk nekik új otthont. Az önkormányzat, megoldásként az átmeneti helyzetet követően önkormányzati lakást biztosít a családnak. Az egyik közösségi oldalon is elkezdtek szervezkedni az emberek, makóiak a makóiakért, nagyon jó érzés ezt látni.

Tudni, ha baj van, itt vagyunk egymásnak.Segítünk. - tette hozzá a város első embere.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.