Városlista
2021. június 23, szerda - Zoltán

Hírek

2014. December 24. 12:29, szerda | Helyi
Forrás: infomako.hu, makopress

Lakástűz a Kálvin utcán- összefogott Makó

Lakástűz a Kálvin utcán- összefogott Makó

Farkas Éva Erzsébet polgármester asszony meglátogatta a keddi, makói lakástűz miatt kiköltöztetett családot szerda délelőtt.Több helyről is érkezik a segítség. A Malesich családot átmeneti szállásra költöztették.

Az önkormányzati lakásban 4 felnőtt és 2 gyermek lakott. A felnőttek és a 2 éves és 7 hónapos gyermekeket az ENI Hajnal utcai, Időskorúak Átmeneti Gondozóházába helyezték el. Az önkormányzat megoldásként az átmeneti helyzetet követően önkormányzati lakást biztosít a családnak.

"Az első kérdésem rögtön az volt, amikor értesültem a tragédiáról, hogy vajon miben segíthetek. Két pici gyermek is van a családban, Lara és Bence. Biztonságot adunk nekik ezzel az átmeneti megoldással. Köszönöm a tűzoltók, a katasztrófavédelem gyors és precíz intézkedését, az ENI munkatársainak segítségét és mindenkiét, aki részt vett a mentésben"- mondta el Farkas Éva Erzsébet polgármester asszony.

Balogh Róbert, makói tűzoltóparancsnoktól kapott tájékoztatás szerint kedden délután 16 óra 13 perckor érkezett a bejelentés, hogy tűz van egy makói Kálvin utcai paneltömb, 5. emeleti, zárószinti lakásában.

5 percen belül a helyszínre érkeztek, negyed órán belül eloltották a tüzet.Senki sem sérült meg. Lakosságvédelmi intézkedésre volt szükség, a fűtésszolgáltatást kellett visszaállítani, ehhez a szolgáltatótól szakembert hívtak, aki megoldotta a problémát. Senki sem maradt fűtés nélkül.

Az önkormányzati lakásban 4 felnőtt és 2 gyermek lakott.
A felnőttek és a 2 éves és 7 hónapos gyermeket az ENI Hajnal utcai, Időskorúak Átmeneti Gondozóházába helyezték el.
Egy külön szobát rendeztek be nekik, vacsorát kaptak.

Itt maradhatnak még krízis ellátás keretében, amíg nem találunk nekik új otthont. Az önkormányzat, megoldásként az átmeneti helyzetet követően önkormányzati lakást biztosít a családnak. Az egyik közösségi oldalon is elkezdtek szervezkedni az emberek, makóiak a makóiakért, nagyon jó érzés ezt látni.

Tudni, ha baj van, itt vagyunk egymásnak.Segítünk. - tette hozzá a város első embere.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 23. 07:10, szerda | Külföld

Felgyorsítják az oltási kampányt Szlovéniában

Szlovéniában felgyorsítják az oltási kampányt, még több mobil oltópontot hoznak létre, és minden oltóponton előjegyzés nélkül is fel lehet majd venni a kiválasztott vakcinát

2021. Június 23. 07:00, szerda | Külföld

Betiltották az 500 fősnél nagyobb rendezvényeket Moszkvában

Betiltotta az 500 fősnél nagyobb bel- és kültéri rendezvényeket az orosz fővárosban a koronavírus okozta járványhelyzet romlása miatt kedden Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester.

2021. Június 23. 05:00, szerda | Belföld

Hét megyére adtak ki harmadfokú figyelmeztetést

A hőség miatt szerdára már hét megyére adta ki a legmagasabb fokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat, valamint országszerte extrém UV-B-sugárzásra is figyelmeztetett.

2021. Június 22. 18:09, kedd | Kék hírek

Eljárás indult egy fegyvert csempésző férfi ellen

Eljárás indult egy koszovói férfi ellen, aki engedély nélkül hozott Magyarországra egy lőfegyvert a hozzá tartozó lőszerekkel együtt, a bíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását