Városlista
2020. november 28, szombat - Stefánia

Hírek

2014. December 24. 12:29, szerda | Helyi
Forrás: infomako.hu, makopress

Lakástűz a Kálvin utcán- összefogott Makó

Lakástűz a Kálvin utcán- összefogott Makó

Farkas Éva Erzsébet polgármester asszony meglátogatta a keddi, makói lakástűz miatt kiköltöztetett családot szerda délelőtt.Több helyről is érkezik a segítség. A Malesich családot átmeneti szállásra költöztették.

Az önkormányzati lakásban 4 felnőtt és 2 gyermek lakott. A felnőttek és a 2 éves és 7 hónapos gyermekeket az ENI Hajnal utcai, Időskorúak Átmeneti Gondozóházába helyezték el. Az önkormányzat megoldásként az átmeneti helyzetet követően önkormányzati lakást biztosít a családnak.

"Az első kérdésem rögtön az volt, amikor értesültem a tragédiáról, hogy vajon miben segíthetek. Két pici gyermek is van a családban, Lara és Bence. Biztonságot adunk nekik ezzel az átmeneti megoldással. Köszönöm a tűzoltók, a katasztrófavédelem gyors és precíz intézkedését, az ENI munkatársainak segítségét és mindenkiét, aki részt vett a mentésben"- mondta el Farkas Éva Erzsébet polgármester asszony.

Balogh Róbert, makói tűzoltóparancsnoktól kapott tájékoztatás szerint kedden délután 16 óra 13 perckor érkezett a bejelentés, hogy tűz van egy makói Kálvin utcai paneltömb, 5. emeleti, zárószinti lakásában.

5 percen belül a helyszínre érkeztek, negyed órán belül eloltották a tüzet.Senki sem sérült meg. Lakosságvédelmi intézkedésre volt szükség, a fűtésszolgáltatást kellett visszaállítani, ehhez a szolgáltatótól szakembert hívtak, aki megoldotta a problémát. Senki sem maradt fűtés nélkül.

Az önkormányzati lakásban 4 felnőtt és 2 gyermek lakott.
A felnőttek és a 2 éves és 7 hónapos gyermeket az ENI Hajnal utcai, Időskorúak Átmeneti Gondozóházába helyezték el.
Egy külön szobát rendeztek be nekik, vacsorát kaptak.

Itt maradhatnak még krízis ellátás keretében, amíg nem találunk nekik új otthont. Az önkormányzat, megoldásként az átmeneti helyzetet követően önkormányzati lakást biztosít a családnak. Az egyik közösségi oldalon is elkezdtek szervezkedni az emberek, makóiak a makóiakért, nagyon jó érzés ezt látni.

Tudni, ha baj van, itt vagyunk egymásnak.Segítünk. - tette hozzá a város első embere.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 27. 18:08, péntek | Belföld

Kezdődik az advent, a várakozás, a felkészülés időszaka

Vasárnap kezdődik az advent, a karácsonyra, Jézus születésének ünnepére való felkészülés négy héten át tartó időszaka. Idén a világjárvány miatt különösen is nagy hangsúlyt kap

2020. November 27. 17:34, péntek | Életmód

Ritka közel lesz egymáshoz a Jupiter és a Szaturnusz

Decemberben a Jupiter és a Szaturnusz olyan mértékben fogja megközelíteni egymást, hogy ha valaki egy kicsit rövidlátó, szabad szemmel egy nagy fényes csillagnak fogja látni az égitesteket.

2020. November 27. 17:07, péntek | Életmód

Összefügghet az antibiotikum-rezisztencia és az emelkedő hőmérséklet

A hőmérséklet emelkedése és az antibiotikumokkal szembeni növekvő rezisztencia összefügghet egy új elemzés szerint.

2020. November 27. 15:16, péntek | Belföld

Elhunyt Balázs Fecó zenész

Életének hetvenedik évében, csütörtökön este elhunyt Balázs Fecó Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas rockzenész, billentyűs, énekes, zeneszerző - közölte pénteken az MTI-vel a család nevében Várkonyi Attila dj, műsorvezető.