Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. December 01. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Letartóztatták a férfit, aki sorra gyújtotta fel a lomokat a fővárosban - VIDEÓ

Letartóztatták a férfit, aki sorra gyújtotta fel a lomokat a fővárosban - VIDEÓ

Egy hónapra elrendelte a budai központi bíróság egy férfi letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy szombat éjszaka több erzsébetvárosi ház előtt felgyújtotta a lomtalanítás miatt az utcára kihelyezett tárgyakat.

A Fővárosi Törvényszék az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: a gyanúsított a tüzeket táplálta, elősegítve továbbterjedésüket. Mivel a közelben gépjárművek és lakóépületek is voltak, a férfi a tettével közvetlen veszélyhelyzetet idézett elő.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását.

A férfi bizonytalan egzisztenciális körülmények között él, hajléktalan életmódot folytat. Erre, a bűncselekmény súlyára, valamint a kiszabható büntetés nagyságára figyelemmel döntött a bíróság a kényszerintézkedésről - írták.

Közölték azt is, hogy a gyanúsított büntetett előéletű. A gyanú szerinti gyújtogatást felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el. Több eljárás is folyt ellene, ezek alapján megállapítható, hogy kábítószer-fogyasztó. A bíróság szerint a férfinál fennáll a bűnismétlés veszélye.

A letartóztatásról szóló végzés végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.