Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Augusztus 26. 15:04, péntek | Kék hírek
Forrás: mti/illusztráció: police.hu

Lopással gyanúsít egy rendőrt az ügyészség

Lopással gyanúsít egy rendőrt az ügyészség

Lopással gyanúsítanak egy rendőrt, aki egy pénztáros segítségével vitt el kisebb értékeket egy áruházból - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Azt írták, hogy a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség kisebb értékre, folytatólagosan elkövetett lopás vétsége miatt rendelt el nyomozást a határrendész ellen.

A megalapozott gyanú szerint a 24 éves határrendész rávette fiatalkorú ismerősét - aki az egyik kiskereskedelmi áruházláncnál pénztárosként dolgozott -, hogy segítsen neki az áruházból különböző árukat eltulajdonítani.

A rendőr által kitalált módszer az volt, hogy az általa eltulajdonítani kívánt árut a társa a pénztárnál leolvassa, majd törli a megvásárolt áruk közül, vagy pedig a pénztáros elnézi, hogy bizonyos árukat a férfi a kosarából nem pakol fel a szalagra, és így fizetés nélkül viszi el azokat.

A határrendész egy nyírségi áruházból augusztus 6-án egy számítógép-billentyűzetet, egy gépkocsi-akkumulátort és egy fejhallgatót, majd augusztus 7-én egy fülhallgatót, egy újabb klaviatúrát és két vödör diszperzit falfestéket tulajdonított el, összesen mintegy 60 ezer forint értékben.

A gyanúsítottként kihallgatott férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését és panaszt jelentett be a gyanúsítás közlése ellen - írták, hozzátéve, a kutatás során az ügyészség a rendőr lakásán megtalálta és lefoglalta az eltulajdonított tárgyak egy részét.

A fiatalkorú gyanúsított beismerő vallomást tett, mindkét elkövető szabadlábon védekezik - áll az ügyészségi közleményben.

Címkék: lopás, rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.