Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Augusztus 10. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: orientpress

Magyarok Kenyere: eddig 50 tonna búza érkezett

Magyarok Kenyere: eddig 50 tonna búza érkezett

A tavalyi mennyiség több mint kétszerese, mintegy ötven tonna búza érkezett eddig a Magyarok Kenyere jótékonysági akcióra. Az összeöntő ünnepséget augusztus 17-én a mohácsi vízi malomban tartják. Az akció iránt nagy az érdeklődés – mondta el Páva Zsolt, Pécs polgármestere.

A tervek szerint a fővárosi állami ünnepre szánt kenyeret, amelyet a Szent Jobb-körmeneten Erdő Péter bíboros áld meg augusztus 20-án, a Baranyában összegyűjtött lisztből sütik meg. A megőrölt liszt legnagyobb részét a Böjte Csaba vezette, 2300 árva gyermeket gondozó Dévai Szent Ferenc Alapítványnak juttatják el. A mennyiség várhatóan egy éves szükségletüket fedezni fogja.

„Nagyon örülök annak, hogy ez ilyen szépen alakult és annak, hogy ilyen sokan segítik ezt a programot. Annak dacára, teszem hozzá, hogy nyilván látjuk azt, hogy az élet nem lett könnyebb körülöttünk és nagyon sok nehézséggel kell az élet sok területén megküzdeni. Ez az ügy viszont bizonyítja azt hogy minden nehézség leküzdhető, hogyha nagyon nemes és emelkedett célokat tűzünk ki azok elé akik ebben részt kívánnak venni” – fogalmazott Páva Zsolt polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk