Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2014. Április 23. 18:20, szerda | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Majális Makón is

Majális Makón is

Idén ismét Majálisozhatnak a makóiak: tavaly elmaradt, most viszont a LEADER-pályázatoknak köszönhetően visszatér ez a rendezvény.

Az elmúlt két év megszorításai miatt elmaradt tavaly a május elsejei ünneplés, azonban idén ismét szórakoztató programokkal és kirakodóvásárral várja a makóiakat a Majális.

A rendezvényre szükség van: sokan jelezték a makói családok közül, hogy a Maros-parton igénylik a szórakoztató programokat. Makó Város Önkormányzata a LEADER-pályázatokon keresztül tudta megszerezni a szükséges összeget, amellyel finanszírozni tudja a hagyományos rendezvények közül a legnagyobbat.

Idén különösen jó helyre esik a május elseje, hiszen négy napos, hosszú hétvége lesz, a város pedig remélhetőleg jó időben fogja kínálni ezt a kikapcsolódási lehetőséget.

Rozsnyai Éva, a Maros Völgyi LEADER Egyesület vezetője elmondta: számos rendezvény a térségben egy nagy összefogás része, az 50 milliós pályázat összesen 19 ilyen eseményt fog finanszírozni, ebben beletartoznak a falunapok, a Városnap vagy éppen az augusztus 20-i ünnepségek. A pályázat célja az, hogy népszerűsítsék a helyi termékeket, amibe beletartozik a turizmus is.

Bálint Márta, ügyvezető igazgató kiemelte: számos olyan program lesz, ami miatt sokan fognak ellátogatni a Maros-partra. Fellép majd a Defekt Duó, Notár Mary, Vastag Csaba, valamint főattrakcióként koncertet fog adni a Mystery Gang is. Különösen nagy hangsúlyt fognak szentelni továbbá a családi programokra is: lesz kézműves játszóház is, ahol a gyerekek majd megismerkedhetnek a májusfa-állítás népszokásával.

A rendezvény logisztikájáról a Makói Kommunális Nonprofit Kft. fog majd gondoskodni. Mucsi Attila a társaság ügyvezetője elmondta: lesznek majd hagyományos vásári játékok: céllövölde, lánchinta, mutatványosok, valamint nagy kirakodóvásár, már 80-100 árus biztosan lesz. A rendezvényen lesz majd rohammentő is, valamint polgárőrök és a Kft. saját alkalmazottjai fogják biztosítani a rendet.

Május elsejével a Maros-kalandpark is megnyitja kapuit, a Tourinform Makó tájékoztatása szerint a jelenleg bővítés alatt álló park mellett lévő Lombkorona-sétányt addig hétvégenként már látogathatják a makóiak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe