Városlista
2024. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2014. December 10. 11:10, szerda | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Makó készen áll a havazásra

Makó készen áll a havazásra

Makó mellékutcáit és a kerékpárutakat idén is a város, míg a főútvonalakat idén is a Magyar Közút Kht. fogja takarítani. - tudtuk meg Czirbus Gábortól és Nagy Nándortól a ma délelőtti sajtótájékoztatón.

- A főutak, valamint a 43-as és a kivezető utak takarítása a továbbra is a Magyar Közút feladata. - mondta Czirbus Gábor, Makó város alpolgármestere. - A mellékutak takarítása a Városgazdálkodási Kft.-hez tartozik, a város őket bízta meg a síkosságmentesítéssel.

A Kft. fogja majd város utcáit, valamint a kerékpárutakat is takarítani. Czirbus Gábor elmondta, a lakások előtt álló bejárók és járdaszakaszokat a lakosoknak kell letakarítaniuk. Az alpolgármester kiemelte: összefogásra van szükség, az együttműködésnek köszönhetően pedig mindenki megelegedésére lesznek majd tiszták az utak.

- Jelenleg öt gép áll rendelkezésre az önkormányzati fentartású utak síkosságmentesítésére, ez 124 kilométernyi szilárd burkolatú utat jelent. - tudtuk meg Nagy Nándortól, a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. vezetőjétől. - Ezen túlmenően 17 kilométernyi kerékpárút szakasz van, ez az elmúlt években jelentősen nőtt, az eddigi egy, majd kettő gép helyett most már 3 géppel fogunk részt venni, így gyorsabban és hatékonyabban tudjuk letakarítani az utakat a hótól és tudjuk síkosságmentesíteni.

Nagy Nándor elmondta, az összefogáson túl mindenkinek fel kell készülnie a télre, havazásban, ónos esőben csúszósabbak lesznek az utak, ha lehet, akkor ne induljanak el kerékpárral. Idén is be lesznek vonva alvállalkozók a korábbi évekhez hasonlóan, ugyanazok fognak majd takarítani, akik a korábbi években, évtizedekben.

Havazás esetén egy órán belül meg kell majd kezdeniük a síkosságmentesítést, egy körzettel pedig egy gép nagyjából 3-4 óra alatt tud végezni időjárástól függően, erre egyébként öt órájuk van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Október 22. 13:47, kedd | Bulvár

Féláron vehet gyerekjátékokat a NAV-tól

Rendszeres dilemma, hogy karácsonyra, mikulásra milyen ajándéknak örülnének a családtagok és mikor van idő megvásárolni azt.