Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2014. December 10. 11:10, szerda | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Makó készen áll a havazásra

Makó készen áll a havazásra

Makó mellékutcáit és a kerékpárutakat idén is a város, míg a főútvonalakat idén is a Magyar Közút Kht. fogja takarítani. - tudtuk meg Czirbus Gábortól és Nagy Nándortól a ma délelőtti sajtótájékoztatón.

- A főutak, valamint a 43-as és a kivezető utak takarítása a továbbra is a Magyar Közút feladata. - mondta Czirbus Gábor, Makó város alpolgármestere. - A mellékutak takarítása a Városgazdálkodási Kft.-hez tartozik, a város őket bízta meg a síkosságmentesítéssel.

A Kft. fogja majd város utcáit, valamint a kerékpárutakat is takarítani. Czirbus Gábor elmondta, a lakások előtt álló bejárók és járdaszakaszokat a lakosoknak kell letakarítaniuk. Az alpolgármester kiemelte: összefogásra van szükség, az együttműködésnek köszönhetően pedig mindenki megelegedésére lesznek majd tiszták az utak.

- Jelenleg öt gép áll rendelkezésre az önkormányzati fentartású utak síkosságmentesítésére, ez 124 kilométernyi szilárd burkolatú utat jelent. - tudtuk meg Nagy Nándortól, a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. vezetőjétől. - Ezen túlmenően 17 kilométernyi kerékpárút szakasz van, ez az elmúlt években jelentősen nőtt, az eddigi egy, majd kettő gép helyett most már 3 géppel fogunk részt venni, így gyorsabban és hatékonyabban tudjuk letakarítani az utakat a hótól és tudjuk síkosságmentesíteni.

Nagy Nándor elmondta, az összefogáson túl mindenkinek fel kell készülnie a télre, havazásban, ónos esőben csúszósabbak lesznek az utak, ha lehet, akkor ne induljanak el kerékpárral. Idén is be lesznek vonva alvállalkozók a korábbi évekhez hasonlóan, ugyanazok fognak majd takarítani, akik a korábbi években, évtizedekben.

Havazás esetén egy órán belül meg kell majd kezdeniük a síkosságmentesítést, egy körzettel pedig egy gép nagyjából 3-4 óra alatt tud végezni időjárástól függően, erre egyébként öt órájuk van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.

2024. Július 13. 08:40, szombat | Bulvár

Ejtették a gondatlan emberölés miatt emelt vádat Alec Baldwin ellen

A bíróság ejtette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját és megszüntette az Alec Baldwin filmszínész elleni büntetőeljárást, ami egy westernfilm forgatásán az operatőr halálával végződő 2021-es tragédia miatt indult.