Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. December 10. 11:10, szerda | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Makó készen áll a havazásra

Makó készen áll a havazásra

Makó mellékutcáit és a kerékpárutakat idén is a város, míg a főútvonalakat idén is a Magyar Közút Kht. fogja takarítani. - tudtuk meg Czirbus Gábortól és Nagy Nándortól a ma délelőtti sajtótájékoztatón.

- A főutak, valamint a 43-as és a kivezető utak takarítása a továbbra is a Magyar Közút feladata. - mondta Czirbus Gábor, Makó város alpolgármestere. - A mellékutak takarítása a Városgazdálkodási Kft.-hez tartozik, a város őket bízta meg a síkosságmentesítéssel.

A Kft. fogja majd város utcáit, valamint a kerékpárutakat is takarítani. Czirbus Gábor elmondta, a lakások előtt álló bejárók és járdaszakaszokat a lakosoknak kell letakarítaniuk. Az alpolgármester kiemelte: összefogásra van szükség, az együttműködésnek köszönhetően pedig mindenki megelegedésére lesznek majd tiszták az utak.

- Jelenleg öt gép áll rendelkezésre az önkormányzati fentartású utak síkosságmentesítésére, ez 124 kilométernyi szilárd burkolatú utat jelent. - tudtuk meg Nagy Nándortól, a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. vezetőjétől. - Ezen túlmenően 17 kilométernyi kerékpárút szakasz van, ez az elmúlt években jelentősen nőtt, az eddigi egy, majd kettő gép helyett most már 3 géppel fogunk részt venni, így gyorsabban és hatékonyabban tudjuk letakarítani az utakat a hótól és tudjuk síkosságmentesíteni.

Nagy Nándor elmondta, az összefogáson túl mindenkinek fel kell készülnie a télre, havazásban, ónos esőben csúszósabbak lesznek az utak, ha lehet, akkor ne induljanak el kerékpárral. Idén is be lesznek vonva alvállalkozók a korábbi évekhez hasonlóan, ugyanazok fognak majd takarítani, akik a korábbi években, évtizedekben.

Havazás esetén egy órán belül meg kell majd kezdeniük a síkosságmentesítést, egy körzettel pedig egy gép nagyjából 3-4 óra alatt tud végezni időjárástól függően, erre egyébként öt órájuk van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.