Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Április 09. 18:00, szerda | Helyi
Forrás: makohirado

Makói kitüntetettek

Makói kitüntetettek

Az idei városnapon adják át a városi kitüntetéseket három helybélinek és Makovecz Imre három tanítványának. A képen Janka György parókus, a Makó Városért emlékplakett egyik díjazottja.

A Makó Városért emlékplakettet adományozta a helyi képviselő-testület Janka György görög-katolikus esperes-parókusnak, aki egy életet töltött Makón minden erejével a helyi hitélet megújításán és az egyházközség gyarapodásán dolgozott.

Buzás Péter polgármester mai sajtótájékoztatóján emblematikus egyházi vezetőként jellemezte, aki befejezi aktív szolgálatát.
Ugyancsak a Makó Városért emlékplakettet kapja Gilinger Katalin művésztanár, a Makói Művésztelep egykori vezetője, aki évtizedek óta részt vesz a városi civil szféra építésében, a művészeti nevelésben, a kultúraszervezésben és a helyi mecenatúra fejlesztésében.

A Makó Város Emlékérmet a testület az idén Doktor Lászlónak, a Forgatós Táncegyüttes művészeti vezetőjének adta. A kitüntetett nem csak szakmai munkájára fektet nagy hangsúlyt, de az emberi kapcsolatok megteremtésére, ápolására is.

A Makó Város Emlékérmet az idén három egykori Makovecz Imre tanítványnak is odaítélték, hiszen a városban tizenkét olyan épület, építmény is megtalálható, mely az organikus építész műhelyéhez kötődik. Ezt a díjat kapja Csernyus Lőrincz Ybl-díjas építész, Gerencsér Judit építésztervező és Turi Attila Ybl-díjas építész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak