Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Szeptember 15. 18:00, hétfő | Helyi
Forrás: infomako.hu

Makovecz emlékmű fog épülni

Makovecz emlékmű fog épülni

Sajnos az eső miatt le van takarva, azonban jó idő esetén csütörtökig bárki megtekintheti Makovecz Imre emlékművének gipszmodelljét a Hagymatikum előtti téren.

A tavaly meghirdetett pályázat, amelynek során emlékműveket tervezhettek Makovecz Imrének sikertelenül zárult: a beadványok közül egyet sem találtak az illetékesek megfelelőnek.

Péterffy László és Madaras István szobrászművészek azonban a mester egykori rajza alapján tervet készítettek, amelyet gipszformában megvalósítottak, ennek volt a mai napon, a Hagymatikum előtt végső bírálata. A néhai építész által 1977-ben készített rajz volt az alapja az 1:1 arányú gipszmakettnek, amelyet a téren láthatnak csütörtökig a makóiak.

Az alkotást süttői márványból fogják kifaragni, a szobor talpazatát pedig egy bronz koszorú fogja ékesíteni. Az emlékhelyet várhatóan jövőre fogják felavatni a Makovecz-téren.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: