Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Március 24. 21:12, hétfő | Sport

MALÁJ NAGYDÍJ

MALÁJ NAGYDÍJ

Március 28.
03:00 - 04:30 Pénteki 1. szabadedzés
07:00 - 08:30 Pénteki 2. szabadedzés
Március 29.
06:00 - 07:00 Szombati szabadedzés
09:00 - 10:00 Időmérő
Március 30.
10:00 - 12:00 Futam

A Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Jean Todt elárulta, nem zárkózik el attól, hogy valamilyen módon hangosabbá tegyék a Forma-1-es versenyautókat.
Nemcsak a rajongók, hanem az Ausztrál Nagydíj szervezői is elégedetlenek voltak az idén bevezetett 1,6 literes V6-os turbómotorok hangjával, Bernie Ecclestone, a Forma-1 teljhatalmú ura pedig elárulta, még idén hangosabbá kell tenni az új erőforrásokat valamilyen úton-módon.


Az FIA elnöke ugyanakkor jelezte, egyetért azokkal, akik szerint túlzás az, hogy a versenyzőknek spórolniuk kell az üzemanyaggal, ha el akarnak jutni a kockás zászlóig.
„Én nem akarom, hogy a Forma-1 amolyan spórolási verseny legyen. A megengedett 100 kg-os üzemanyag-mennyiséget a csapatok javasolták. Nekem pedig nem gond, ha ők 100 kg üzemanyagot akarnak használni.”
Flavio Briatore is éles kritikákat fogalmazott meg az új királykategóriával szemben, melyet egyszerűen lehangolónak nevezett
Ha nem változnak meg gyorsan a dolgok, akkor ez a Forma-1 összeomlásához vezethet. Az új Forma-1 túl korán érkezett meg hozzánk. Kevés tesztet teljesítettek ehhez a csapatok. Reszketek attól, hogy mi lesz a következő versenyen. Nem tudom, hogy mi fog történni Malajziában.
Eddie Jordan korábbi csapattulajdonos nem kendőzte véleményét a Ferrarival kapcsolatban. Szerinte a csapat sorozatosan kudarcot vall, és ennek Fernando Alonso issza meg a levét.

Szeptemberben kezdetét veszi a Formula-E sorozat, azaz a hibrid autók versenye.
A rossz nyelvek szerint sokkal "dögösebb" hangja lesz a nyár végén debütáló sorozat járgyánainak, mint a forma-1 megreformált V6-os erőforrásainak. Sőt, a motorok teljesítménye sem rossz, lévén a járgányok 3 másodperc alatt érik el a 100 km/h-s sebességet. Alejandro Agag promóter elmondta: kissé futurisztikus, ám annál elragadóbb hangja lesz a kocsiknak a Formula-E elnevezésű kategóriában.
- A motor elég hangos, de nem olyan, mint egy hagyományos versenyautóé. Igazából jobban hasonlít a Star Warsban megismert űrsiklók hangjához, meglehetősen futurisztikus lesz - hangsúlyozta a Formula-E Holdings vezetője. - Ez a sorozat igazi meglepetés lesz mindenkinek, szerintem imádni fogják az emberek.
A szervezők mindenesetre máris imádják, ugyanis a futamoknak otthont adó városok tekintetében az elmúlt hónapok során többszörös túljelentkezés mutatkozott.
A Formula-E sorozat szeptemberben a pekingi nagydíjjal veszi kezdetét, és egyelőre hét helyszín biztos, amit Agagék legalább tízre szeretnének "felturbózni". Az új kategória sok sztár számára is vonzó, így külön csapata (a Venturi istálló) lesz például a népszerű amerikai színésznek, Leonardo Di Capriónak, aki elköteleztett környezetvédő.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.