Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Május 29. 18:19, csütörtök | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Már mindenhol folyik a csatornázás próbaüzeme

Már mindenhol folyik a csatornázás próbaüzeme

A Városháza nagytermében tartott gyűlésen a csatornázásé volt a főszerep, minden el fog készülni határidőre.

A ma késő délutáni küldött gyűlésen a csatornázási projekt menedzsere, Dr. Ortutay Miklós tartott előadást, ahol elmondta: nemsokára kész lesz a beruházás.

A műszaki átadás és a próbaüzem befejeződik egyes helyeken július 17-re, a véghatáridő szeptember 17. lesz, Honvéd városrész fog majd Makón utoljára elkészülni. A próbaüzem ideje alatt a csatornahasználat ingyenes.

Az útfelújítások is jó ütemben haladnak, Makón az utak közel 90%-a teljesen új aszfaltot fog kapni, ez pedig hatalmas siker - emelte ki Buzás Péter, polgármester.

A projektmenedzser hozzátette, minden településen elkezdődött már a próbaüzem, Makón összesen 101 kilométer csatorna épület meg. A projekt összköltsége 14 milliárd forint, eddig 11 milliárdot költöttek el.

Sikeresnek tűnik az akkreditált vállalkozók listájának bevezetése, hiszen az eddig elkészült 5321 bekötés nagyjából két harmadát ezek a város által ajánlott vállalkozók végezték. A bejelentett bekötések száma azonban még mindig alacsony, hiszen 14057 házba kellene bekötni a csatornát, ennek csak az egyharmada van eddig készen a térségből.

Az utak helyreállítása szeptember végével fog elkészülni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.