Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Május 31. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Még kérdéses, hogy lesz-e reklámadó

Még kérdéses, hogy lesz-e reklámadó

A gazdasági tárca vezetője nem tud válaszolni arra a kérdésre, hogy lesz-e reklámadó vagy sem. A nemzetgazdasági miniszter szerda este a Magyar Televízióban úgy fogalmazott: a bevezetés annak is függvénye, hogy egy ilyen lépés milyen hatással lenne a piacra. A szerdai kormányülésen az a döntés született, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár egyeztessen a reklámszövetséggel a reklámadó bevezetéséről - mondta Varga Mihály.

Egy korábbi, szerdai sajtótájékoztatón Giró-Szász András kormányszóvivő még úgy nyilatkozott, hogy lesz reklámadó, bár akkor jelezte, hogy a kormány még nem tárgyalt e kérdésről.Varga Mihály szerda este arról is beszélt, hogy nem látja a szektorális különadók kivezetésének lehetőségét, hiszen nincs honnan pótolni az ekkor kieső költségvetési bevételeket.

A reklámadó bevezetéséről szóló törvényjavaslat múlt héten jelent meg a kormányportálon. Az adó alanya a reklám közzétevője, azaz a rádiók, televíziók, újságok, internetes oldalak, közterületi hirdetési cégek.A Nemzetgazdasági Minisztériumban készült munkapéldány alapján a reklámbevételtől függően, sávosan emelkedik az adó összege. 1 milliárd forint alatt nem kell adót fizetni, majd 1-5 milliárd forint között 1 százalék lenne a mértéke, 5-10 milliárd forint között 10, ennél magasabbra 20 százalék lenne. Az adó alapja a reklámból származó nettó árbevétel. Az adót több részletben kell majd befizetni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.