Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2014. Május 20. 19:02, kedd | Helyi
Forrás: promenád.hu

Megépülhet a Szent-Gellért híd Magyarcsanádon

Megépülhet a Szent-Gellért híd Magyarcsanádon

Magyar-román határon átnyúló pályázat keretében lesz lehetőség a 2014-20-as fejlesztési ciklusban a magyarcsanádi Szent-Gellért Híd megépítésére – mondta Lázár János, országgyűlési képviselő a május 20-i rendkívüli testület

A május 20-i magyarcsanádi rendkívüli testületi ülésen is a segítségét ajánlotta fel Lázár János, országgyűlési képviselő.

Popa György, települési képviselő azt javasolta, hogy közmunka szövetkezeteket hozzanak létre, és hogy a közfoglalkoztatottak munkájának legyen haszna, azért a hazánkban előállított a termékeket ne lehessen behozni külföldről.

Guba István polgármester a közmunkaprogram felöl érdeklődött, de a település tervei között szerepel az önkormányzati épületek felújítása, a közvilágítás korszerűsítése.

Lázár János azt kérte a képviselőktől, hogy belátható időn belül juttassanak el neki egy írásos dokumentumot, hogy a helyiek mit szeretnének megvalósítani a következő években.

Farkas Jánosné, települési képviselő, korábbi polgármester a Szent-Gellért Híd megépítésével kapcsolatosan érdeklődött. - Magyar-román határon átnyúló pályázat keretében lesz lehetőség a 2014-20-as fejlesztési ciklusban a magyarcsanádi Szent-Gellért Híd megépítésére – válaszolta Lázár János.

A képviselő asszony nagyon örült a hallottaknak, hiszen korábban már többször is lobbizott a hídért, ami most megvalósulhat.

Magyarcsanádon közterületi kamerarendszer kiépítésére is szükség van. - A belügyminisztérium írt ki rá pályázatot – mondta az országgyűlési képviselő.

Lázár János szerdán délelőtt 10 órakor a földeáki, 11 óra 30 perctől az óföldeáki, majd 14 órakor a maroslelei testületi ülésen vesz részt, majd 17 óra 30 perckor utcafórumot tart Makón a Návay Lajos téren, a Víztoronynál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás