Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2011. December 30. 11:16, péntek | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI - Fotó: Reuters

Megfékezték a tüzet, nincs sugárzásveszély

Megfékezték a tüzet, nincs sugárzásveszély

Megfékezték – bár még nem oltották el – a Jekatyerinburg orosz atomhajtóműves tengeralattjárón csütörtökön keletkezett tüzet, és továbbra sincs sugárzásveszély.

Közölte pénteken a moszkvai védelmi minisztérium egyik szóvivője.

A legénység néhány tagja a hajó fedélzetén folyamatosan méri a hőmérsékletet, valamint a szén-dioxid-koncentrációt. Nem mértek radioaktív sugárzást, a környék lakóit nem fenyegeti veszély. Hét személyt szállítottak kórházba, de állapotuk nem ad okot aggodalomra.

A tűz akkor keletkezett, amikor a tengeralattjáró nagyjavítása folyt a roszljakovói hajógyár dokkjában. A tüzet a technológiai előírások megsértése okozta. A hajóról már korábban minden fegyvert leszereltek, a reaktort leállították.

A ballisztikus rakéták indítására alkalmas Jekatyerinburgot még a szovjet időkben, 1985. december 30-án állították hadrendbe. Egy illetékes szerint a tűz nem érintette a hajó berendezéseit, gépszerkezetét, így a nagyjavítást elvégezve a következő évben ismét az északi orosz haditengerészeti flotta kötelékébe helyezhetik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Külföld

Számos halálos áldozata és több tucat sérültje van az Egyesült Államok középső államait sújtó újabb viharoknak

Legkevesebb tízen meghaltak, köztük gyerekek az Egyesült Államok középső államaiban kialakult tornádókban vasárnapra virradóra.

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.

2024. Május 25. 08:13, szombat | Külföld

Putyin: Zelenszkij legitimitása megszűnt

Megszűnt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legitimitása, a kérdés az, hogy kivel kell tárgyalásokat folytatni Ukrajnában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő Minszkben.

2024. Május 23. 08:07, csütörtök | Külföld

Románában épül meg Európa legnagyobb lőporgyára

Csaknem 400 millió eurós beruházásból Romániában, Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára - erősítette meg Nicolae Ciuca szenátusi elnök, volt kormányfő szerdán Bukarestben.