Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Január 12. 16:05, kedd | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Meghalt egy fiatal férfi, miután a rendőrség őrizetbe vette Belgiumban

Meghalt egy fiatal férfi, miután a rendőrség őrizetbe vette Belgiumban

A brüsszeli ügyészség vizsgálatot indított egy fiatal férfi halála miatt, aki körülbelül egy órával azután vesztette életét,

hogy a rendőrség a hétvégén őrizetbe vette a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások megszegése miatt - adta hírül hétfőn a helyi sajtó.

A hírportál szerint szombat este a brüsszeli rendőrség az északi pályaudvarhoz közeli téren ellenőrzést tartott, ahol egybegyűlt férfiakat tartóztattak fel az életben lévő rendelkezések áthágása miatt. A 23 éves férfi, akit a sajtó Ibrahim B.-ként említ, megpróbált elmenekülni, de a hatóságok üldözőbe vették, és elfogása után a közeli rendőrőrsre vitték kihallgatásra. A rendőrállomásra érve a férfi eszméletet vesztette, és közvetlenül kórházba szállítása után elhunyt.

A brüsszeli ügyészség azonnali vizsgálatot indított és orvosszakértőt kért fel a boncolás és a toxikológiai vizsgálatok elvégzésre, ezenkívül a rendőrőrsön és a férfi elfogásának helyszínen készült felvételeket is vizsgálják, hogy kiderítsék az áldozat halálának pontos körülményeit.

A belga sajtó egy része szerint a férfit azért vette üldözőbe a rendőrség, mert a mobiltelefonjával videófelvételt készített a téren egybegyűltek elleni rendőrségi akcióról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.