Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2020. Október 02. 10:53, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Megjelent a teljes lakosság influenza elleni ingyenes védőoltását biztosító határozat

Megjelent a teljes lakosság influenza elleni ingyenes védőoltását biztosító határozat

Megjelent a teljes lakosság ingyenes influenza elleni védőoltását biztosító kormányhatározat a Magyar Közlöny csütörtöki számában.

E szerint a koronavírus-világjárvány magyarországi terjedésének megelőzése érdekében az RT-PCR módszerrel végzett SARS-CoV-2 kimutatására szolgáló vizsgálattal összefüggő többletkiadások fedezetének biztosításáról is döntött a kormány.

Ennek értelmében Varga Mihály pénzügyminiszternek - Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere bevonásával - gondoskodnia kell a járványügyi intézkedések keretében a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által kijelölt laboratóriumokban elvégzett, más forrásból nem finanszírozott SARS-CoV-2 kimutatására szolgáló vizsgálatok (mintavételenként 2500 forint és laboratóriumi vizsgálatonként 17 ezer forint) fedezetének biztosításáról.

Orbán Viktor miniszterelnök szeptember 11-én a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt arról, hogy az influenza elleni oltást mindenki ingyenesen kaphatja. Jelezte továbbá: rövid időn belül szeretné elérni, hogy hatósági árassá váljanak a koronavírustesztek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).