Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. November 06. 16:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Miért zárt be a Korona?

Miért zárt be a Korona?

November 1-jével bezárt a Makó központjában lévő Korona étterem: a régi bérlővel nem tudott megegyezni az önkormányzat, ráadásul tetemes összegű tartozást halmoztak fel, így bíróságra fog kerülni az ügy.

A volt bérlő összesen közül 11 és fél millió forintos tartozást halmozott fel az évek során az általuk bérelt 826 négyzetméteres helyiség közüzemi díjaiból. Korábban már két alkalommal próbálta az önkormányzat részletfizetéssel rendezni a kintlévőséget, áprilisban havi 500 ezer forintos, júliusban már csak havi 100 ezer forintos törlesztőrészletben állapodtak meg.

A volt bérlő csak részben tett eleget a megállapodásnak, szeptemberre így már egy összegben lett volna esedékes kifizetni a tartozást, erről írásban kapott értesítést is. A ma délutáni sajtótájékoztatón Czirbus Gábor alpolgármester elmondta, a választások után személyesen egyeztetett a polgármester a bérlővel, annak érdekében, hogy nyitva maradhasson az étterem.

- A volt bérlő sem a tárgyaláson elhangzottak írásos emlékeztetőjét, sem a korábbi fizetési felszólításokat nem vette át a postán. - mondta Czirbus Gábor, aki hozzátette: november 3-án leltárral együtt minden további nélkül átadta a bérlő az önkormányzatnak az üzletet.

A lejáró szerződés meghosszabbítására egyébként volt opció: a testület öt évvel hosszabbíthatta volna meg, amennyiben a bérlő 60 havi részletben fizette volna a bérleti díjat, vagy egy összegben, előre kifizette volna az 1,2 millió forintos éves díjat. Erre az adósságok miatt nem került sor, így egyelőre üresen áll az étterem.

Az önkormányzat kénytelen peres úton behajtani a felgyülemlett adósságot, emellett pedig hamarosan pályázatot fognak kiírni a Korona földszinti helyiségeinek hasznosítására.

- Bízunk abban, hogy az üzlethelyiség felkelti a vendéglátással foglalkozó cégek érdeklődését és nem sokáig marad kihasználatlanul a gyönyörű műemléki épület a város szívében. - tette hozzá az alpolgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.