Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Augusztus 15. 13:00, péntek | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Mindössze két polgármester jelöltet támogat a baloldal

Mindössze két polgármester jelöltet támogat a baloldal

Az MSZP és a DK mindössze két térségi polgármester jelöltet fog támogatni a közelgő önkormányzati választásokon a térségben - derült ki a ma késő délelőtt tartott sajtótájékoztatón.

A közelgő választásokra való tekintettel Buzás Péter, Makó polgármestere kihirdette azon polgármester és képviselőjelöltek névsorát, akiket támogatni fog az MSZP Makó környéki szervezete.

Apátfalva jelenlegi polgármestere ezúttal is az MSZP színeiben indul majd, eddig két cikluson át volt a község vezetője. Varga Péter elmondta, sikeres nyolc évet töltött eddig Apátfalván, másfél milliárd forintnyi támogatáshoz jutott a település ez idő alatt, ami kimagasló, ráadásul ebben nincs is benne a csatornázási beruházás költsége.

Nagylakon az MSZP jelöltje Varga István (2. kép) lesz, aki 1990 óta képviselő a településen, a legutóbbi ciklusban pedig alpolgármesteri posztot töltött be. A határ menti községben érdekes helyzet alakul ki, hiszen két baloldali érzelmű jelölt van: Gyarmati Andrást azonban a Fidesz támogatja.

A sajtótájékoztatón mindössze két képviselőjelöltet neveztek meg: Móni Zoltán (3. kép) Nagylakon, míg Vári Miklós, Apátfalva jelenlegi alpolgármestere, Apátfalván indul majd.

A baloldal több jelöltet nem fog indítani a térségben, azonban később lehet, hogy támogatni fog egyes független jelölteket. Mucsi Tamás, a Demokratikus Koalíció helyi elnöke elmondta: a civil szféra és a baloldal összefogás nagy lehetőség, a DK pedig segíteni fogja az MSZP jelöltjeit, az egyik legfontosabb település azonban Algyő a pártjuk számára, hiszen ott indítanak majd jelöltet is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország