Városlista
2021. január 20, szerda - Sebestyén

Hírek

2014. Március 31. 18:35, hétfő | Helyi
Forrás: szegedma.hu

Mókás állat született a Vadasparkban

Mókás állat született a Vadasparkban

Az elefántcickányok se nem cickányok, se nem elefántok. Azonban, bár kinézetük alapján az ellenkezőjére tippelnénk, az utóbbiakhoz állnak közelebb, vagyis az elefántok távoli rokonait tisztelhetjük benne. Februárban a Vadaspark elefántc

Ugyanabba az ősi afrikai emlősöket magába foglaló, Afrotheria elnevezésű öregrendbe tartoznak az elefántok, a szirtiborzok, a tengeri tehenek, a földimalacok és az elefántcickányok. Az elefántcickányok megjelenése még érdekesebb a rokoni kapcsolatainál, úgy néznek ki, mint egy tömött bundájú pingpong labda, gyufaszál lábakon és egy kis, mozgékony ormánnyal kiegészítve. Emellett rendkívül gyors mozgásúak, szemmel szinte követhetetlen, ahogy rohannak. Szerencsére időnként felülnek egy-egy kiemelkedő fa- vagy kődarabra pihenni, ekkor jól meg lehet őket figyelni.

A Vadasparkban 2011 óta láthatók a rövidfülű elefántcickányok, és már szaporodtak is nálunk. Egy hosszabb szünet után a nőstény egy új hímmel ismerkedett össze szeptember elején a Zsiráf-házban található terráriumában, párkapcsolatuk gyümölcsét február végén vette észre a gondozója. Az anya kezdetben egy résbe rejti kicsinyét, és többnyire csak szoptatni tér vissza hozzá. Bár monogám párkapcsolatban élnek a szülők, a hím az ivadékgondozásban nem vállal szerepet, sőt, ilyenkor célszerű ideiglenesen kivenni a közös terráriumból. A kicsik viszonylag fejletten születnek és gyorsan nőnek, elég hamar elkezdik azt enni, mint a szüleik: főleg rovarokat és gyümölcsöket.

Címkék: infomako, szeged, vadaspark

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 20. 13:01, szerda | Belföld

Már 1 millió 755 ezren regisztráltak az oltásra

Már 1 millió 755 ezren regisztráltak a koronavírus elleni oltásra interneten és postai úton - közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán.

2021. Január 20. 12:01, szerda | Külföld

Elnökségének vívmányait dicsérte búcsúbeszédében Donald Trump

Elnökségének vívmányait dicsérte az amerikai nemzethez intézett búcsúbeszédében Donald Trump távozó republikánus elnök, egyúttal arra kérte az amerikaiakat, hogy imádkozzanak a hivatalba lépő új kormányzat sikeréért.

2021. Január 20. 11:00, szerda | Belföld

Európai Bizottság: nyárig be kell oltani a felnőtt lakosság 70 százalékát

Az Európai Unió tagállamainak fel kell gyorsítaniuk a koronavírus elleni oltást, a járvány visszaszorítása érdekében márciusig a 80 év felettiek,

2021. Január 20. 09:57, szerda | Belföld

Óriási kannabiszültetvényt számoltak fel a rendőrök Remeteszőlősön

Csaknem ezer tőből álló kannabiszültetvényt számoltak fel hétfő kora reggel egy remeteszőlősi ház pincéjében - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.