Városlista
2021. március 3, szerda - Kornélia

Hírek

2021. Január 26. 11:53, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok/illusztráció: mti

Müller Cecília: Csak a tömeges oltásokkal lehet enyhíteni a korlátozásokon

Müller Cecília: Csak a tömeges oltásokkal lehet enyhíteni a korlátozásokon

A kormány és az egészségügy arra törekszik, hogy minél több oltóanyagot be tudjanak szerezni, mivel egyértelmű, hogy csak a tömeges oltások megkezdésével lehet enyhíteni a biztonsági előírásokon

– mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.Beszámolt arról, hogy a világon már közel százmillió ember fertőződött meg a koronavírussal, és kétmillió fölött jár az elhunytak száma.
„Az egyetlen adekvát módszere a védekezésnek a vakcina, aminek szállítása azonban nagyon lassan zajlik” – tette hozzá.

Kifejtette, hogy az elmúlt két héten kedvezően alakul a koronavírus adatok Magyarországon.

Négy hónapja nem volt ilyen alacsony a fertőzöttek száma

Kedd reggelre 459 újabb magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 360 877-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 89 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 12 113-re emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 244 681, az aktív fertőzöttek száma 104 083-ra csökkent. 3815 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 263-an vannak lélegeztetőgépen.

Müller Cecília kitért arra is, hogy kedden reggel megérkezett hazánkba egy vakcinaszállítmány, egy további érkezik szerdán a Pfizer oltóanyagából, vasárnap pedig az amerikai Moderna szállítmányára számítanak.

„A beoltottak száma azonban még kevés, ezért is nem indokolt különböző védelmi intézkedések feloldása” – mondta a tisztifőorvos.

Hangsúlyozta, hogy a kormány és az egészségügy arra törekszik, hogy minél több oltóanyagot be tudjanak szerezni, mivel egyértelmű, hogy csak a tömeges oltások megkezdésével lehet enyhíteni a biztonsági előírásokon.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 02. 18:13, kedd | Belföld

Kisfiúkat próbált szexre rávenni a gyerekekkel foglalkozó szervezet munkatársa

Az Érdi Járási Ügyészség szexuális kényszerítés bűntette és gyermekpornográfia bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki kiskorú sértetteket próbált rávenni szexuális cselekményekre,

2021. Március 02. 15:08, kedd | Belföld

Tartós élelmiszert gyűjtenek vasárnaptól a katolikus templomokban

Tartós élelmiszert gyűjtenek vasárnaptól egy héten keresztül a katolikus templomokban; a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) erről szóló körlevelét vasárnap országszerte felolvassák a szentmiséken

2021. Március 02. 13:05, kedd | Belföld

Majdnem négyszer annyi a pozitív tesztek aránya a fővárosban, mint decemberben

A Fővárosi Önkormányzat kollégái és önkéntesei csaknem tízezer tesztet végeztek el, a pozitív tesztek aránya 2,53 százalék lett, ami majdnem négyszerese a decemberi szűréskor talált pozitív tesztek arányának

2021. Március 02. 11:03, kedd | Belföld

Néhány országból korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarországra

Néhány országból korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarországra - közölték hétfő este a kormány honlapján.