Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2014. December 16. 11:45, kedd | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Nagy örömmel fogadják a 70 év felettiek a támogatást

Nagy örömmel fogadják a 70 év felettiek a támogatást

Az idei karácsonyra Makó 70 év feletti nyugdíjasai (összesen 3332-en) kapnak támogatást, 5000 forint értékben: a képviselők személyesen adják át az utalványokat az időseknek, akciójuk már a végéhez közeledik.

Az egyszeri, ötezer forintos támogatást személyesen kapják meg a nyugdíjasok körzeti képviselőjüktől, mindenhol szeretettel és köszönettel fogadták a város ajándékát.

A nyugdíjasok Erzsébeti utalványban kapják meg a támogatást, 1000 és 500 forintos címletekben. Az összeget bármelyik makói és környékbeli élelmiszerüzletben le tudják vásárolni, egy éven keresztül.

Czirbus Gábor, Makó város alpolgármestere saját körzetében kereste fel az utóbbi napokban a támogatásra jogosultakat, és már majdnem a végén jár, neki körülbelül 380 nyugdíjast kellett felkeresnie.

- Az őszi önkormányzati választások előtt, választási ígéretben tettünk utalást arra, hogy a 70 év feletti nyugdíjasok vásárlási utalvánnyal szeretnénk megajándékozni karácsony előtt. - tudtuk meg Czirbus Gábortól, ma délelőtt. - A tapasztalat nagyon pozitív, nagyon örülnek neki a nyugdíjasok, sokszor hallhattunk arról, hogy a nyugdíjból nem tudnak kijönni, sokan egyedül élnek, egy háztartásban, így örülnek annak, hogy hozzájárulunk még ötezer forinttal az ünnepekhez, ezzel egy kicsit kiszámíthatóbbá tesszük a szeretet ünnepét.

A alpolgármestertől megtudtuk: előfordul, hogy nincsenek otthon, ők majd az önkormányzatnál tudják átvenni a támogatást, a kihordási időszak lezárultával, januárban. Természetesen a képviselők több alkalommal is felkeresik az ottlakókat, becsöngetnek a szomszédba is, információt gyűjtenek, hogy hol tudják megtalálni őket, hiszen vannak Makón bejelentettek, de rossz egészségi állapotuk miatt vidéken laknak gyerekeiknél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.

2024. Július 13. 08:40, szombat | Bulvár

Ejtették a gondatlan emberölés miatt emelt vádat Alec Baldwin ellen

A bíróság ejtette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját és megszüntette az Alec Baldwin filmszínész elleni büntetőeljárást, ami egy westernfilm forgatásán az operatőr halálával végződő 2021-es tragédia miatt indult.