Városlista
2021. január 19, kedd - Sára

Hírek

2014. November 30. 16:51, vasárnap | Helyi
Forrás: Kozserán Beáta képek: Vas Szilveszter

Nagycsoportosok készítettek adventi díszeket a Makói Katolikus Általános Iskolában

Nagycsoportosok készítettek adventi díszeket a Makói Katolikus Általános Iskolában

Adventi kézműveskedéssel egybekötött nyílt napot tartottak csütörtök délután a Makói Katolikus Általános Iskolában.

Az eseményt az iskola sportolói nyitották; a jelenlévők rövid ízelítőt láthattak az intézményben zajló foci- és kézilabda edzésekből.


A fiatal focista palánták Vígh Attila, a kézisek André Róbertné testnevelő-edzők segítségével bűvölték a labdát.

A tanintézményben működő komoly munkát igazolja többek között az is, hogy az itt végzett diákok többsége az általános iskolás évek után, a reál-és humán tárgyak mellett, az egyes sportágakban is hasznosítani tudja az itt megszerzett tudást.


Az egykor még Kertvárosi Általános Iskola néven ismert létesítmény méltán lehet büszke egykori nebulóira.
Itt tanult például a válogatottságig jutó labdarúgó, Gyömbér Gábor, és a helyi sportegyesületek többségét is az itt tanult, vagy tanuló diákok alkotják.
Többek között Kalász Zoltán, Vári Zoltán, Dávid Márkó, Bress Tibor, Győri András, Hacker Gábor, Hacker Bence, Puskó Csaba is az egykori Deák suli tornatermében, majd a helyi focicsapat színeiben rúgták a bőrt.

A jelenleg NBII-ben szereplő, korábban az első osztályt is megjárt, Marosmenti Női Kézilabda Sportegyesület alapembereit, már több generáció óta az iskola egykori növendékei alkotják.
Szebehelyi Edina, Erdei Erika, Kovács Anita, Dani Szilvia, Matyi Katalin, Kürti Petronella, Kozserán Krisztina, Kürti Bernadett, Rozsnyai Zsófia, Nagy Annamária, Szűcs Erika, (aki jelenleg a crossfitben jeleskedik),is mind-mind ezen intézmény falai között kezdtek el sportolni.

Nem csak labdajátékokban, az atlétika területén is dicső múltra tekinthet vissza a tanintézet, és a jelenlegi tanulók is szép eredményekkel gyarapítják az iskola érmeit.

Mára már a terepfutás mezőnyét is meghódító Panyor Krisztina, triatlon és duatlon Európa- és világbajnok sportolónő is a Návay Lajos téri iskolában futotta az első köröket, de meg kell említenünk a világhírnév felé tartó, az idei Porond csillaga díjat nyert makói artistát, Nagy Ferencet is, aki szintén ebből az iskolából indult.A rövid, ám tartalmas sportbemutatókat követően a nagycsoportosok szüleikkel és a leendő elsős tanító nénikkel együtt készítettek adventi díszeket.
Négy asztalnál, négy különböző dekorációt alkothattak az ovisok.

A beiratkozással kapcsolatos információk hamarosan az iskola honlapjánlesznek elérhetőek!

Képriportunk az eseményről:

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 19. 06:00, kedd | Belföld

Ketten életveszélyesen megsérültek egy ózdi tömegverekedésben

Két férfit életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba, miután összeverekedett tíz ember Ózdon - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2021. Január 19. 05:00, kedd | Belföld

Ismét letartóztatták M. Richárdot

A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján a Fővárosi Törvényszék elrendelte a Dózsa György úti balesetben részes egyik sofőr letartóztatását - közölte az MTI-vel a fővárosi főügyész hétfőn.

2021. Január 19. 05:00, kedd | Külföld

Megkezdődött a 70 éven felüliek oltása az Egyesült Királyságban

Megkezdődött hétfőn a koronavírus elleni oltás beadása a 70 éven felüli korosztály tagjainak az Egyesült Királyságban.

2021. Január 18. 18:02, hétfő | Külföld

Újabb szigorításokra készül a német kormány

Tovább szigoríthatják a járványügyi korlátozásokat Németországban az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) tartósan gyors terjedése miatt - jelezte a szövetségi kormány egészségügyi minisztere hétfőn.