Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Október 01. 13:10, szerda | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Nagyobb üzletbe költözik a K&H Bank

Nagyobb üzletbe költözik a K&H Bank

Újabb üresen álló üzlethelyiség talált gazdára a Csipkesoron: a korábban elektronikai boltként működő helyiségbe költözik át a szomszédból a K&H Bank.

Nemrégiben még gazdátlanul állt az üzletek jelentős része a Csipkesoron, most azonban már csak egy áll gazdátlanul: az üzletsor legnagyobb ingatlanját ugyanis kibérli a K&H Bank.

A 426 négyzetméteres üzlethelyiségre augusztusban hirdetett pályázatot Makó Város Önkormányzata, a szeptember 11-i határidőre mindössze egyetlen érvényes beadvány érkezett, amelyet a Városfejlesztési, Városüzemelési, Lakásügyi és Turisztikai Bizottság rendkívüli ülésén támogatott.

A Széchenyi tér 13-15., fsz. 20 szám alatt található üzletet a szomszédban található K&H Bank fogja bérelni 2350 Ft/m2 + ÁFA áron, így új, tágasabb lesz a bankfiók, az eddigi 188 négyzetméteres üzlet helyett.

A bank képviseletében Somlai Béla elmondta: a megnövekedett ügyfélforgalom miatt fontos volt a bővítés, kinőtték eddigi helyüket, így modern, huszonegyedik századnak megfelelő, korszerű helyen fogadhatják ügyfeleiket.

Az üzletben teljes átalakítás lesz: kicserélik a fűtést, a légtechnikát, a burkolatokat és az ablakokat, egy előre pályáztatott kivitelező fogja elvégezni a munkákat, de lehetséges, hogy makói alvállalkozókat is fognak alkalmazni.

Dr. Buzás Péter, Makó polgármestere hozzátette: a régi fiókot is hirdeti már a város kiadásra, emellett már csak a Tip-Top cipőboltnak nincsen gazdája, amelyet mérete miatt nehéz kiadni, viszont nincsenek elzárkózva az ötlettől, hogy a helyiséget szétosztva fogják meghirdetni a jövőben. A város és a bank számára ez egy kölcsönösen előnyös üzlet, hiszen a legnagyobb üzletét tudja ilyen módon kiadni Makó.

Az üzletet első körben 5 évre fogja kibérelni a K&H Bank, közös megegyezéssel azonban ezt lehet bővíteni majd még öt évvel. A helyiség felújítása egyetlen forintjába se fog kerülni sem a városnak, sem az adófizető polgároknak. hiszen saját költségén fogja azt korszerűsíteni a bérlő.

Az új bankfiók munkálatai hamarosan megkezdődnek, várhatóan 2015. február 1-jén nyitnak majd ki, addig az ügyfelek a régi helyen találják meg a bankot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV