Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2014. Május 07. 16:10, szerda | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Nagyszabású Városnap Makón

Nagyszabású Városnap Makón

Háromnapos, nagyszabású rendezvénnyel ünnepli Makó születésnapját a város: lesz turisztikai konferencia, szoboravatás, ünnepi testületi ülés, családi nap és nem utolsósorban fellép a Republic is.

A város idén is nagy figyelmet fordít a Városnapra, ezúttal is remek kikapcsolódás lesz ez a program a makói lakosoknak.

A ma délután tartott sajtótájékoztatón Buzás Péter, polgármester elmondta: az idei rendezvény a turizmus jegyében fog telni, fontos lesz majd a helyi termékek, helyi vállalkozók bemutatása is, valamint a családokról sem feledkeztek meg a szervezők.

Pénteken a Korona Konferencia Központban, előadást fognak tartani neves szakértők, többek között a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója, Mártonné Máthé Kinga, valamint Dr. Faragó Hilda, főiskola docens, turisztikai szakértő is. A turizmus mellett bemutatják majd az új Hotel Gloriust is, valamint szóba kerül majd a szépségipar is.

Délután háromtól szoboravatásra kerül sor a Makovecz téren: Dr. Batka Istvánnak, Makó egykori reumatológus főorvosának állítanak emléket, aki felfedezte a marosi iszap, gyógyító hatását.

Négy órától ismét a Koronáé a főszerep, ott fogják ugyanis rendezni az ünnepi testületi ülést, amelyen többek között átadásra kerül majd a ,,Makó Városért" emlékplakett és a ,,Makó Város" emlékérme is.

A nap utolsó eseményeként délután hatkor az új ifjúsági sportpályát felavatja Buzás Péter polgármester és Szilágyi Daniella diákpolgármester.

Szombaton a sportprogramok mellett délután háromtól a családoké lesz a főszerep: a VárosNapi Családi Napon minden korosztály megtalálja majd a neki való szórakozást. Eurobungee-val, szkander asztallal, játszóházzal, arcfestéssel, mászófallal és még sok mással várják a résztvevőket, lesz csapolt sör, zsíros kenyér makói hagymával és üdítő minden mennyiségben.

A főattrakcióra szombat este nyolckor kerül majd sor, hiszen ismét fellép Makón a Republic!

A Városnapi hétvége zárónapján a sport lesz előtérben: ezen a napon rendezik majd meg a Sportgálát, valamint 11 órától a Hagymázban kerül sorra a Szépkorúak vetélkedőjére.

A város a Maros Völgyi Leader Egyesületnek köszönhetően 2,5 millió forintból rendezi meg a Városnapot, a rendezvény nem jöhetett volna létre az Igazfalviak segítsége nélkül: a romániai községből fognak majd néhányan nálunk vendégeskedni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe