Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Március 13. 17:15, hétfő | Belföld
Forrás: mti

NAV: március 16-án éjfélig kell befizetni a gépjárműadó első részletét

NAV: március 16-án éjfélig kell befizetni a gépjárműadó első részletét

Március 16-án éjfélig kell befizetni a gépjárműadó első részletét - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-nek küldött közleményben.

Legegyszerűbben az elektronikus tárhelyre kapott értesítésekben, határozatokban szereplő linkre kattintva, vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal applikációban, a NAV-Mobilban fizethető be az adó, a pénzforgalmi számla nyitására kötelezettek átutalással rendezhetik a befizetést - írják a közleményben.

Az elektronikus elérhetőséggel rendelkezőknek a határozatokat, értesítéseket a NAV elektronikusan - cégkapura, vagy hivatali tárhelyre, KÜNY-tárhelyre - küldte mindenkinek. Elektronikus elérhetőséggel nem rendelkezők postán kapják meg a dokumentumokat - közölte a NAV.

Kiemelik, hogy a gépjárműadó első részletét március 16-ig - március 15-e munkaszüneti nap -, a második részletét szeptember 15-ig kell befizetni a 10032000-01079160 számú, NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlára. Az átutaláskor az adószámot vagy az adóazonosító jelet fel kell tüntetni a közlemény rovat elején, ha ez elmarad, akkor a NAV nem, vagy csak késedelmesen tudja a befizetett összeget a befizetőhöz kapcsolni.

A gépjárműadó befizetése a NAV-Mobil Gépjárműadó-menüpontjában vagy a NAV ügyintéző felületén, az Ügyfélportálon (ÜPO) is pillanatok alatt teljesíthető. Az applikáció letölthető a Google Play és az App Store kínálatából is, mindig a legfrissebb verziót kell használni - tájékoztatott a NAV.

Címkék: gépjárműadó, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.