Városlista
2021. január 26, kedd - Vanda

Hírek

2014. December 15. 19:00, hétfő | Helyi
Forrás: infomako.hu Fotó: MTI

Nem lesz katolikus gimnázium Makón

Nem lesz katolikus gimnázium Makón

A jelenlegi 12.-esek és a 11.-esek még a gimnáziumból ballagnak el, de a másik két középiskolai osztály már Szegeden fogja folytatni. - mindez a szülők és a tantestület közös szülői értekezletén derült ki.

A SZIGNUM-ot 2007 óta a Boldogasszony iskolanővérek fenntartása alá tartozik, a gimnázium megszűnése elsősorban a kormányzati szándék miatt van: a szakképzésekre helyezik a hangsúlyt.

Az iskola kollégiumában mindössze 16 fő van, a jelentős csökkenés miatt már ezt az intézményt sem éri meg fenntartani, így nyárára azt is bezárják, négy évvel ezelőtt még 90 diáknak adott otthont az épület.

A létszámleépítés 3 főnek az állásába kerül, a többiek a jelenleg is magas színvpnalon működő általános iskola oktatásban fognak részt venni. A 12.g és 11.g osztályos tanulókat a leépítés nem fogja befolyásolni, ők még a SZIGNUM-ból fognak ballagni, jövő ősztől pedig az eddigi kollégisták a Pulitzer-kollégiumban kapnak majd helyet.

A mostani 9. és 10. osztály tanulói felvételi nélkül, azonnali hatállyal helyet fognak kapni a szegediKarolina Gimnázium, amelyet szintén a Boldogasszony iskolanővérek irányítanak. A diákok Szegedre utazását és az esetleges kollégiumi ellátást az iskola biztosítja majd.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 26. 14:02, kedd | Kék hírek

Három férfi kirabolt egy nőt Budapesten

Három férfi kirabolt egy középkorú nőt múlt hétfőn Budapest VII. kerületében, a Rózsák terén. Az elkövetőket azonosították, kettőt közülük elfogtak - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.

2021. Január 26. 13:04, kedd | Külföld

Másfél hónapja nem mért alacsony szinten az új fertőzöttek száma az Egyesült Királyságban

A hétfőn ismertetett legújabb adatok szerint csaknem másfél hónapja nem mért alacsony szintre csökkent az újonnan kiszűrt koronavírus-fertőzések száma az Egyesült Királyságban.

2021. Január 26. 12:40, kedd | Belföld

Üvegdarabok miatt sajtokat hívnak vissza a forgalomból

A Kőröstej Kft. elővigyázatosságból visszahívja a forgalmazásból egyes Kőrösi sajtkorong elnevezésű termékeit, mert üvegdarab lehet bennük - hívta fel a figyelmet a vállalat kedden.

2021. Január 26. 12:02, kedd | Külföld

Berlin szerint csak 65 év alattiakat lehet beoltani az Oxford/AstraZeneca-vakcinával

A német szövetségi kormány szerint csak 65 éven aluliak beoltására engedélyezi az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) az új típusú koronavírus ellen