Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2014. December 15. 19:00, hétfő | Helyi
Forrás: infomako.hu Fotó: MTI

Nem lesz katolikus gimnázium Makón

Nem lesz katolikus gimnázium Makón

A jelenlegi 12.-esek és a 11.-esek még a gimnáziumból ballagnak el, de a másik két középiskolai osztály már Szegeden fogja folytatni. - mindez a szülők és a tantestület közös szülői értekezletén derült ki.

A SZIGNUM-ot 2007 óta a Boldogasszony iskolanővérek fenntartása alá tartozik, a gimnázium megszűnése elsősorban a kormányzati szándék miatt van: a szakképzésekre helyezik a hangsúlyt.

Az iskola kollégiumában mindössze 16 fő van, a jelentős csökkenés miatt már ezt az intézményt sem éri meg fenntartani, így nyárára azt is bezárják, négy évvel ezelőtt még 90 diáknak adott otthont az épület.

A létszámleépítés 3 főnek az állásába kerül, a többiek a jelenleg is magas színvpnalon működő általános iskola oktatásban fognak részt venni. A 12.g és 11.g osztályos tanulókat a leépítés nem fogja befolyásolni, ők még a SZIGNUM-ból fognak ballagni, jövő ősztől pedig az eddigi kollégisták a Pulitzer-kollégiumban kapnak majd helyet.

A mostani 9. és 10. osztály tanulói felvételi nélkül, azonnali hatállyal helyet fognak kapni a szegediKarolina Gimnázium, amelyet szintén a Boldogasszony iskolanővérek irányítanak. A diákok Szegedre utazását és az esetleges kollégiumi ellátást az iskola biztosítja majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.

2024. Július 13. 08:40, szombat | Bulvár

Ejtették a gondatlan emberölés miatt emelt vádat Alec Baldwin ellen

A bíróság ejtette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját és megszüntette az Alec Baldwin filmszínész elleni büntetőeljárást, ami egy westernfilm forgatásán az operatőr halálával végződő 2021-es tragédia miatt indult.