Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Június 01. 17:24, vasárnap | Helyi
Forrás: Kozserán Beáta

Nemzetközi díjat kapott a Hagymatikum

Nemzetközi díjat kapott a Hagymatikum

A díjátadásra a FIABCI 65. Kongresszusán, május 21-én, Luxemburgban került sor, a magyar nyerteseket pedig, a Nemzetközi Nívódíj arany kategóriás nyertesének helyszínén, a Gödöllői Királyi Kastélyban ismertették.

A Nemzetközi Ingatlan Szövetség a FIABCI, minden évben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot (Prix d’Excellence), amelynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések elismerése.


A nemzetközi zsűriben idén 31 ország 63 szakembere vett részt az ingatlanfejlesztési szakma egy-egy speciális ágazatából.

A bírálat fő szempontjai között van az ingatlanfejlesztés koncepciója és eredménye, építészeti és városépítészeti színvonala, a kivitelezés minősége, az alkalmazott műszaki megoldások és a megvalósítás időtartama.
Értékelik a fejlesztés eredményességét, értékesítési és bérbeadási potenciáljait, foglaltságát, valamint a környezetvédelem és az ingatlanfejlesztés társadalmi hasznosságát is.

A pályázat jelentőségét felismerve először Brazilia és Malaysia, majd Magyarország is meghirdette saját ingatlanfejlesztési pályázatát azzal a céllal, hogy a nyertesek képviseljék országunkat a FIABCI Prix d’ Exellence pályázaton.

A 22 évvel ezelőtt útjára indított FIABCI Prix d’Excellence a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázata. A magyarországi ingatlanfejlesztők már 14 éve vesznek részt sikeresen a pályázaton, több kategóriában is győztek, vagy különdíjat nyertek.

Idén a hagyományoknak megfelelően a nemzetközi pályázaton a FIABCI Magyar Tagozata és a Magyar Ingatlanszövetség által szervezett (XV.) Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat nyertesei vettek rész Magyarországról.

Első díjat nyert műemlék kategóriában a Gödöllői Királyi Kastély pályaműve, az irodaház kategóriában pedig a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. Green House irodaháza.

A resort kategóriában Makó Város Önkormányzata ezüstérmet nyert a Makói Gyógyfürdő, Élményfürdő (Hagymatikum) pályaművel.

A pénteki sajtótájékoztató után Dr. Buzás Péter,Makó város polgármestere elmondta, hogy nagyon büszke a megszerzett díjra, hiszen az aranyérmet egy bolgár tengerpart nyerte el, és így az ezüst is nagyon szépen csillog.
Nyilatkozatában kiemelte azt is, hogy a város sokat köszönhet Makovecz Imrének is, akinek özvegye Szabó Marianne is megjelent a pénteki gödöllői sajtóeseményen.

Scheitzner Beáta a Hagymatikum fürdő igazgatója úgy gondolja, hogy minden hazai és nemzetközi díj egy elismerés,és ez a díj is alátámasztja, hogy a Hagymatikum fürdőnek igen is van létjogosultsága, sőt a fürdők terén a kiemelkedő építészeti stílusnak köszönhetően más, mint a többi fürdő.

A későbbiekben már nem csak a marosi gyógyiszapot, hanem ezt a nemzetközi díjat is fel kívánják használni a Hagymatikum további sikeres, és színvonalas működésének eredményeképpen.


Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: