Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Október 09. 10:52, csütörtök | Helyi
Forrás: www.infomako.hu

November végére megújul a makói Juhász Gyula Gimnázium és Szakképző Iskola elektromos és világítási rendszere

November végére megújul a makói Juhász Gyula Gimnázium és Szakképző Iskola elektromos és világítási rendszere

Európai Uniós támogatásból újulhat meg november végére a Makó-Belvárosi Református Egyházközség Juhász Gyula Gimnázium és Szakképző Iskola világítási rendszere.
A lapostetős épületre napelemek kerülnek elhelyezésre.

A Makó-Belvárosi Református Egyházközség Juhász Gyula Gimnázium és Szakképző Iskola25.118.115 Ft Európai Uniós támogatást nyert az Európai Regionális Fejlesztési Alapból az „Egyházijogi személyek épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva akonvergencia régiókban” című pályázati kiíráson.

A KEOP-4.10.0/E/12-2014-0080 azonosítószámú projekt keretében 10% saját erő biztosításával 90%-os mértékű, összesen 25.118.115 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Makó-Belvárosi ReformátusEgyházközség.

A több mint 25,00 millió forint európai uniós támogatás segítségével a Makó-Belvárosi ReformátusEgyházközség fenntartása alatt álló Juhász Gyula Gimnázium és Szakképző Iskola elektromos és világításirendszere kerül korszerűsítésre.

A közel 50 éves világítási rendszer már nem biztosítja az előírtmegvilágítási viszonyokat. Nem rendelkezik szakaszolásokkal, mozgásérzékelőkkel, így csak veszteségesenés pazarló módon működtethető. A fejlesztés eredményeként az egész világítási rendszer megújul. Aközlekedő folyósok lépcsőházi szakaszolásokkal, az udvari reflektorok ledes kialakítással ésmozgásérzékelőkkel kerülnek felszerelésre, a tantermi világítótestek a szabványos megvilágosítási szintetbiztosítani fogják.

Az éves elektromos energiamennyiség fedezetére a lapostetős épületre napelemek
kerülnek elhelyezésre.A projekt átfogó célja az intézmény hosszú távú, takarékos üzemeltetésénekbiztosítása. Az energia és költség megtakarításon túl hozzájárul a fenntartható fejlődés elveinekérvényesüléséhez, az iskola dolgozóinak és tanulóinak a mai kor követelményeinek megfelelő környezetbiztosításához.

Aprojekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja 2014.06.01., a projekt befejezésénekzáró időpontja 2014.11.30.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben