Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Január 30. 07:26, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Nyílt napot tartanak a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen csütörtökön

Nyílt napot tartanak a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen csütörtökön

Online nyílt nappal várja az érdeklődőket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) csütörtökön, a programokat az egyetem Facebook-oldalán követhetik az érdeklődők délután 4 órától.

Az NKE tájékoztatása szerint a nyílt napon interjút láthatnak az érdeklődők Deli Gergely rektorral, az egyetem nemzetközi kapcsolatairól pedig Koller Boglárka nemzetközi rektorhelyettes ad tájékoztatást.

Az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar képzéseit Méhes Tamás oktatási dékánhelyettes mutatja be, a Víztudományi Kar képzéseiről Bíró Tibor dékán beszél, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar képzéseit Szászi Gábor ezredes, oktatási dékánhelyettes ismerteti. A Rendészettudományi Kar képzéseiről Hautzinger Zoltán ezredes, oktatási dékánhelyettes, a Katasztrófavédelmi Intézet képzéseiről pedig Érces Gergő őrnagy, megbízott tanszékvezető tart előadást.

A nyílt napon egyetemi hallgatók mesélnek arról, milyen egy nap a Ludovika Campuson, a Bajai Campuson és a Zrínyi Campuson, a leendő hallgatóknak emellett virtuális túrákon is bemutatják az egyetemi kampuszokat. A képzések és az egyetemi sportélet bemutatása mellett egykori hallgatók is beszámolnak az egyetem elvégzése utáni életpályájukról.

A nyílt napon az érdeklődők Paplogó Editnek, az oktatási és tanulmányi iroda vezetőjének tehetik fel a felvételivel kapcsolatos kérdéseiket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.