Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Szeptember 01. 12:40, hétfő | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Nyomógombos átkelővel lett biztonságosabb Újváros

Nyomógombos átkelővel lett biztonságosabb Újváros

A Vásárhelyi és a Szikszai utca találkozásánál ezentúl nyomógombos közlekedési lámpa segíti majd az áthaladók biztonságát.

A mai naptól kezdve üzemel a nyomógombos közlekedési lámpa, amelyet ma délelőtt Buzás Péter polgármester, Kiss Imréné települési képviselő és Kotormán István, a Szikszai György Református Iskola igazgatója adott át.

Az átkelő biztonságosabbá tételét a képviselőasszony, valamint Orsós Lajos, helyi lakos kezdeményezte, ugyanis nagyon veszélyessé volt a Vásárhelyi utca, amióta az autópályára ezen az úton keresztül jutnak fel az autók, kamionok.

A nyomógombos közlekedési lámpa tervei júliusban készültek el, majd a felszerelés másfél hónapig tartott, Makó Önkormányzata közel hét millió forintot fordított a kereszteződés biztonságossá tételére.

A sajtótájékoztatón Buzás Péter, polgármester elmondta: külön köszönet jár a rendőrségnek, akik közreműködtek a megvalósításban, az óvodások és az iskolások ezentúl könnyebben, gyorsabban és biztonságosan tudnak átjutni az út túloldalára, valamint a postára igyekvő idősek is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV