Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2023. Január 11. 09:14, szerda | Belföld
Forrás: mti

Ökumenikus segélyszervezet: megduplázódott a 1353-as adományvonallal adományozható összeg

Ökumenikus segélyszervezet: megduplázódott a 1353-as adományvonallal adományozható összeg

Január 1-jétől 250-ről 500 forintra növelte a 1353-as adományvonalának egyszeri felhívásával adományozható összeget az Ökumenikus Segélyszervezet - közölte a szervezet.

A 12 éve állandó összeg növelését az árak emelkedése indokolta.

Hozzátették: az elmúlt évtizedben a segélyszervezet támogatásának egyik legnépszerűbb módjává vált a 1353-as adományvonal, amelyet egy-egy gyűjtés keretében, egy-egy kampány hatására akár százezrek tárcsáztak.

A közleményben idézték Gáncs Kristófot, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatóját, akinek elmondása szerint "éppen adományozóik jelezték nagy számban", hogy ideje lenne a segélyszervezetnek is magasabb összegben meghatározni az egyszeri hívással vagy sms-sel adható adományt annak érdekében, hogy egy hívás is valóban jelentős segítség legyen.

A segélyszervezet köszönetet mondott mindenkinek, aki valaha is tárcsázta a 1353-at, azoknak pedig külön is, akik ezt rendszeresen megteszik.

Kiemelték, az adományvonal működése az adományösszegtől eltekintve változatlan marad, az egész ország területéről, minden szolgáltatótól hívható, és az azon keresztül érkező adományokat a segélyszervezet mindig az adott időszakban meghirdetett célokra fordítja. Közölték azt is, az adományösszeg változtatásához szükséges átállás január 10-ig minden szolgáltatónál megtörtént.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során