Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2014. Június 27. 11:00, péntek | Helyi
Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Őrizetben három embercsempész

Őrizetben három embercsempész

Bécsbe szállították volna a határsértőket. A kiszombori rendőrök elfogták a három szerbiai állampolgárt és a nyolc illegális migránst.

Tiszasziget külterületén a Tisza gát mellett vontak igazoltatás alá a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség egyenruhásai egy szerbiai állampolgárt 2014. június 25-én 10 órakor.

A férfivel az általa vezetett gépjárműben négy személy utazott, valamint a rendőrök az autó átvizsgálásakor további négy férfit találtak a csomagtartóban. A hat arab és két afgán állampolgár nem tudta igazolni személyazonosságát, sem az ország területén való jogszerű tartózkodását, ezért ellenük idegenrendészeti eljárás indult.

Az ügyben folytatott adatgyűjtés és vizsgálat során kiderült, hogy a határsértőket szállító 30 éves K. A.-nak további két szerbiai ismerőse segített volna Bécsbe szállítani az illegális migránsokat. A 29 éves P. I.-t és a 30 éves F. I.-t két órával később a Röszkei Határátkelőhelyen fogták el az egyenruhások. A két gyanúsított az üzlet meghiúsulása miatt Szerbiába menekült volna.

A három terhelt ellen – őrizetbe vételük elrendelése mellett - embercsempészés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt