Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2014. Június 05. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Országos Patika Nap volt tegnap

Országos Patika Nap volt tegnap

Patika-bejárással, szimpóziumokkal és rajzversennyel várta tegnap a 11. Országos Patika Nap Csongrád megyei megnyitóján a résztvevőket Makón a Kígyó Gyógyszertár.

A patika vezetője, dr. Komár Mária elmondta: aki először tanácsot ad az sokszor a patikus, számos panasszal fordulnak hozzájuk a betegek, bár legtöbbször a gyógyszerész az utolsó láncszem a gyógyulás útján, ők azok, akik leellenőrzik a mellékhatásokat, így fontos a bizalmi kapcsolat.

A program a Maros Néptánc együttes bemutatójával kezdődött, majd a patikavezető, valamint Makó polgármestere, Dr. Buzás Péter köszöntötte az egybegyűlteket.

Beszédet tartott többek közöttDr. Kőhegyi Ferenc, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Csongrád megyei szervezetének elnöke, valamintDr. Paulik Edit, a Szegedi Tudomány Egyetem Népegészségtani Intézetének igazgatója. A kamara elnöke elmondta: a patikusoknak legfőbb feladata, hogy segítsék a gyógyszerek kiválasztásában a betegeket, főleg úgy, hogy megnőtt a vény nélkül kapható gyógyszerek száma. A beteg-gyógyszerész találkozás évi 10 millióra tehető, ami több mint az orvosok és a betegek közötti, hatalmas felelőssége van a patikusoknak.

Előadást tartott dr. Gajdos László gyógyszerész, valamintDr. Herczku Szabolcs, a Richter területi képviselője is, illetveDr. Silló Szabolcs, a Kígyó Patika gyógyszerésze.

Az óvodások és az iskolások rajzversenyének díjazottjai:

Óvodások:

I. Kiss Gabriella Luca

II. Borka Dzsenifer

III. Szántó Petra

Megosztott különdíj: Borka Zsombor és Lehu Anna

Iskolások:

Különdíj: Kiss Fruzsina Kornélia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Szeptember 20. 07:58, péntek | Sport

Labdarúgó NB I - Az örökrangadóval indul, keleti rangadóval folytatódik a forduló

Péntek este az MTK és a Ferencváros örökrangadójával indul a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulója.

2024. Szeptember 20. 07:57, péntek | Bulvár

A Deltát vezető mesterséges intelligencia a műsor képeinek szerkesztésében is részt vesz

Nemcsak a Delta műsorvezetője a Bíró Ada nevű mesterséges intelligencia, már a műsor képeinek szerkesztésében is részt vesz - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.