Városlista
2021. január 26, kedd - Vanda

Hírek

2014. November 24. 14:39, hétfő | Helyi sport
Forrás: Kozserán Beáta

Elsöprő győzelmet aratott a Magyar Bajnokságon a makói Broadway Táncegyesület

Elsöprő győzelmet aratott a Magyar Bajnokságon a makói Broadway Táncegyesület

November 22-én és 23-án rendezte meg Budakalászon a Magyar Látványtánc Sportszövetség a 2014-es Magyar Bajnokságát,melyre a Broadway Dance Sportegyesület összesen öt csoporttal: egy nagyformációval és három duóval nevezett.

A makóiak már az első napon harcba szállhattak a legjobb helyekért, ugyanis ezen a napon, (szombaton) lépett fel az egyesület American Captain film analógjára készült Felnőtt Nagyformációja is.

Míg a makói formáció a látványra fektetett nagyobb hangsúlyt, addig ellenfeleik a magas szintű akrobatikai elemekre alapozva bíztak a győzelemben.
- Egészen a késő esti eredményhirdetésig kérdéses volt a dobogóra való állásunk.
Nagy izgalommal hallgattuk az eredményhirdetést, és amikor az ellenfeleink neve elhangzott előttünk, már nagy üdvrivalgással vettük tudomásul, hogy a dobogó legfelső foka a miénk.
– nyilatkozott a versenyről Tóth Péter, a Broadway Dance kapitánya.

Másnap kora reggel folytatódott a verseny, ezen a napon az egyesület triói mutathatták meg tánctudásukat.
A versenyzők már ébredés után elkezdték a prodikuciókhoz igazodó sminkjük és frizurájuk elkészítését, melyhez az őket elkísérő szülők is nagy segítséget nyújtottak.
Elsőként az ABBA Girls Children triója táncolt, akiktől eddig még soha nem látott elszántsággal, hibátlan minőségű és pontosságú kürt láthattak a nézők.

A közkedvelt ABBA slágerekre épülő koreográfiával a lányok végül a dobogó harmadik fokára állhattak fel, ami a kialakult erős mezőnyben igen szép eredmény mondható. – tudtuk meg a vezetőedzőtől.

Az egyesület történetében először, idén két Junior triót is indított a táncklub, az Ice Queen, valamint a Demonic Angels triói is megmérettették magukat kategóriájukban.

- Az Ice Queen Junior trió egy kis balettel megfűszerezett kűrrel készült erre a versenyre, a Demonic Angels junior trió pedig egy igen különleges versenyruhával.
Ebben a kategóriában se csúsztunk le a dobogóról, az Ice Queen harmadik helyezést, a Demonic Angels második helyezést ért el, valamint pontozóbírói különdíjban is részesült.
Az estefelé haladva, már igen fáradtan és feszülten vártuk az utolsó kategóriát, a felnőtt triót, ahol már magas szintű akrobatikákat hajtanak végre versenyzőink.
A Burlesque nevű Felnőtt Triónk Arany minősítést szerzett.

- Összegezve ezt az igen hosszú hétvégét hatalmas elismerés volt, hogy minden indított versenyzőnk, korrekt pontozás után dobogóra állhatott. Minden versenykűr új volt, eddig még sehol nem láthatta a közönség, ezeket a nyári edzőtáborban tanulták meg táncosaink, majd rendszeres, megfeszítő edzéseken pontosították
.
– foglalta össze véleményét a versenyről, a csapatok felkészítő edzője, Tóth Péter, aki 2010 őszén alapította meg a Broadway Dance Sportegyesületet, ami fennállása óta számos regionális és országos elismerést tudhat magáénak.

Az Broadway Dance Sportegyesület edzései eddig csak Makón folytak, de a nagy érdeklődésre való tekintettel már Szegeden is vezetnek tanfolyamot.

A lányok színvonalas produkcióival legközelebb December 15-én, 16 órakor találkozhatunk a szegedi Árkádban, majd ezt követően Makón, ezúttal a SZIGNUM Sportcsarnokában tartják majd hagyományos Karácsonyi Gálájukat, ami ingyenesen lesz megtekinthető.

Azok a lányok , fiúk , akik kedvet kaptak az akrobatikus rocky elsajátításához, Tóth Péter edzőnél jelentkezhetnek a januárban induló tanfolyamokra!

Budakalász MLTSZ Magyar Bajnokság Végeredmény:

American Captain Felnőtt Nagyformáció – 1.helyezés
Demonic Angels Junior Trió 2.hely + pontozóbírói különdíj
ABBA GIrls Children Tró – 3.hely

Ice Queen Junior Trió – 3.hely

Burlesque Felnőtt Trió – Arany Minősítés

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 26. 11:53, kedd | Belföld

Müller Cecília: Csak a tömeges oltásokkal lehet enyhíteni a korlátozásokon

A kormány és az egészségügy arra törekszik, hogy minél több oltóanyagot be tudjanak szerezni, mivel egyértelmű, hogy csak a tömeges oltások megkezdésével lehet enyhíteni a biztonsági előírásokon

2021. Január 26. 11:07, kedd | Belföld

Gyermekpornó és 30 millió forintnyi drog miatt kaptak el egy szudáni nőt - VIDEÓ

Egy szudáni nő mobiltelefonján gyermekpornográf felvételeket, budapesti lakásán több millió forint értékű kábítószert találtak - tette közzé kedd reggel a rendőrsé a police.hu oldalon.

2021. Január 26. 10:05, kedd | Külföld

A világon 99,7 millió a fertőzöttek, 55 millió a felgyógyultak száma

A világon 99 706 375 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 139 803, a gyógyultaké 55 040 967 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem kedd reggeli adatai szerint.

2021. Január 26. 09:03, kedd | Belföld

Meghalt 89 beteg, 459-cel nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 89, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 459 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu kedden.