Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Május 28. 16:48, szerda | Helyi
Forrás: Kozserán Beáta

Közel nyolcvanan sétáltak SZÍVesen a Kerisekkel

Közel nyolcvanan sétáltak SZÍVesen a Kerisekkel

Részletek a cikkben!

Mint azt korábban megírtuk, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó, valamint a Lugosi Városi Kórház együttműködésben kiírt versenyén a makói Keris diákok is aktívan részt kívántak venni, mégpedig olyan egyedülálló módon, hogy ma délután egy rövid sétára invitálták a makóiakat.


A mozgalomnak a találó „SZÍVesen sétálnék veled” szlogent adták, ami be is váltotta a hozzáfűzött reményeket, hiszen a Keri 10.a –s diákjai, osztályfőnökök, Almási Éva, és intézményvezetőjük,Kozák György vezérletével, az oktatási intézmény növendékeivel,és tanáraival közel nyolcvanan vonultak az iskolától, a Hagymatikum fürdő irányában, egészen a kórházig.


Az egészségügyi központnál felállított standnál az érdeklődőknek, és a mozgalom résztvevőinek is lehetőség adódott az adakozásra: az adománygyűjtő dobozkában összegyűjtött pénzt, a szívbeteg gyerekek gyógyulására fordítja majd az osztály.


Meglepetéssel is készültek a szervezők. Minden résztvevőnek, a szívre közismerten jótékony hatású étcsokoládét osztottak szét.


A rendezvény a kórházon belül, a teniszpályán folytatódott, ahol a frissítők elfogyasztása mellett,Dr. Nagy Jenő, a makói kórház ovosigazgatója elmondta, hogy a magyar-román országhatáron átnyúló programnak köszönhetően már több korosztályt is sikerült megmozgatni, hiszen a kisiskolásoknak rajzpályázatot hirdettek, a Szív világnapján a felnőtteknek ingyenes szűrővizsgálatot biztosítottak, és most a középiskolásoknak kiírt versenynek köszönhetően is lehetőség adódik az ingyenes, beutaló nélküli kardiológiai szűrővizsgálatok igénybevételére.

- Hatot vállaltunk, de mindenkit meg fogunk vizsgálni – szögezte le a rendezvény végén az orvosigazgató.

A KERIsek ezzel a megmozdulással plusz pontokat szereztek a versenyben, aminek eredményhirdetését jövőhét hétfőn tartják majd.

A nyertes osztály júniusban kétnapos osztálykiránduláson vehet részt Lugoson, a lugosi győztes középiskolások pedig 2 hét múlva jönnek Makóra.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.