Városlista
2021. szeptember 25, szombat - Eufrozina

Hírek

2014. Május 28. 16:48, szerda | Helyi
Forrás: Kozserán Beáta

Közel nyolcvanan sétáltak SZÍVesen a Kerisekkel

Közel nyolcvanan sétáltak SZÍVesen a Kerisekkel

Részletek a cikkben!

Mint azt korábban megírtuk, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó, valamint a Lugosi Városi Kórház együttműködésben kiírt versenyén a makói Keris diákok is aktívan részt kívántak venni, mégpedig olyan egyedülálló módon, hogy ma délután egy rövid sétára invitálták a makóiakat.


A mozgalomnak a találó „SZÍVesen sétálnék veled” szlogent adták, ami be is váltotta a hozzáfűzött reményeket, hiszen a Keri 10.a –s diákjai, osztályfőnökök, Almási Éva, és intézményvezetőjük,Kozák György vezérletével, az oktatási intézmény növendékeivel,és tanáraival közel nyolcvanan vonultak az iskolától, a Hagymatikum fürdő irányában, egészen a kórházig.


Az egészségügyi központnál felállított standnál az érdeklődőknek, és a mozgalom résztvevőinek is lehetőség adódott az adakozásra: az adománygyűjtő dobozkában összegyűjtött pénzt, a szívbeteg gyerekek gyógyulására fordítja majd az osztály.


Meglepetéssel is készültek a szervezők. Minden résztvevőnek, a szívre közismerten jótékony hatású étcsokoládét osztottak szét.


A rendezvény a kórházon belül, a teniszpályán folytatódott, ahol a frissítők elfogyasztása mellett,Dr. Nagy Jenő, a makói kórház ovosigazgatója elmondta, hogy a magyar-román országhatáron átnyúló programnak köszönhetően már több korosztályt is sikerült megmozgatni, hiszen a kisiskolásoknak rajzpályázatot hirdettek, a Szív világnapján a felnőtteknek ingyenes szűrővizsgálatot biztosítottak, és most a középiskolásoknak kiírt versenynek köszönhetően is lehetőség adódik az ingyenes, beutaló nélküli kardiológiai szűrővizsgálatok igénybevételére.

- Hatot vállaltunk, de mindenkit meg fogunk vizsgálni – szögezte le a rendezvény végén az orvosigazgató.

A KERIsek ezzel a megmozdulással plusz pontokat szereztek a versenyben, aminek eredményhirdetését jövőhét hétfőn tartják majd.

A nyertes osztály júniusban kétnapos osztálykiránduláson vehet részt Lugoson, a lugosi győztes középiskolások pedig 2 hét múlva jönnek Makóra.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 25. 17:00, szombat | Belföld

Újabb elemmel bővül az otthonteremtési program

A kormány újabb elemmel bővíti az otthonteremtési programot, amely további segítség a gyermekes családok számára - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter sajtóosztálya szombaton az MTI-vel.

2021. Szeptember 25. 16:08, szombat | Külföld

Gyorsan nő a napi új fertőzöttek száma Ukrajnában

Ukrajnában a szombati adatok szerint az egy nap alatt feljegyzett új fertőzöttek száma meghaladta a nyolcezret, közülük több mint kétezren kórházi ápolásra szorulnak,

2021. Szeptember 25. 15:07, szombat | Belföld

Dolgoznak a Mátrai Erőmű gáztüzelésre történő átállításának tervein

A kormányzat jelenleg is dolgozik a Mátrai Erőmű gáztüzelésre történő átállításának tervein

2021. Szeptember 25. 14:02, szombat | Kék hírek

Több milliós kárt okoztak külföldi tolvajok Békéscsabán - VIDEÓ

Mezőgazdasági gépekről irányító rendszereket, a vezetőfülkékből érintőképernyős monitorokat lopott három külföldi férfi Békéscsabán.