Városlista
2020. május 31, vasárnap - Angéla

Hírek

2014. Május 28. 16:48, szerda | Helyi
Forrás: Kozserán Beáta

Közel nyolcvanan sétáltak SZÍVesen a Kerisekkel

Közel nyolcvanan sétáltak SZÍVesen a Kerisekkel

Részletek a cikkben!

Mint azt korábban megírtuk, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó, valamint a Lugosi Városi Kórház együttműködésben kiírt versenyén a makói Keris diákok is aktívan részt kívántak venni, mégpedig olyan egyedülálló módon, hogy ma délután egy rövid sétára invitálták a makóiakat.


A mozgalomnak a találó „SZÍVesen sétálnék veled” szlogent adták, ami be is váltotta a hozzáfűzött reményeket, hiszen a Keri 10.a –s diákjai, osztályfőnökök, Almási Éva, és intézményvezetőjük,Kozák György vezérletével, az oktatási intézmény növendékeivel,és tanáraival közel nyolcvanan vonultak az iskolától, a Hagymatikum fürdő irányában, egészen a kórházig.


Az egészségügyi központnál felállított standnál az érdeklődőknek, és a mozgalom résztvevőinek is lehetőség adódott az adakozásra: az adománygyűjtő dobozkában összegyűjtött pénzt, a szívbeteg gyerekek gyógyulására fordítja majd az osztály.


Meglepetéssel is készültek a szervezők. Minden résztvevőnek, a szívre közismerten jótékony hatású étcsokoládét osztottak szét.


A rendezvény a kórházon belül, a teniszpályán folytatódott, ahol a frissítők elfogyasztása mellett,Dr. Nagy Jenő, a makói kórház ovosigazgatója elmondta, hogy a magyar-román országhatáron átnyúló programnak köszönhetően már több korosztályt is sikerült megmozgatni, hiszen a kisiskolásoknak rajzpályázatot hirdettek, a Szív világnapján a felnőtteknek ingyenes szűrővizsgálatot biztosítottak, és most a középiskolásoknak kiírt versenynek köszönhetően is lehetőség adódik az ingyenes, beutaló nélküli kardiológiai szűrővizsgálatok igénybevételére.

- Hatot vállaltunk, de mindenkit meg fogunk vizsgálni – szögezte le a rendezvény végén az orvosigazgató.

A KERIsek ezzel a megmozdulással plusz pontokat szereztek a versenyben, aminek eredményhirdetését jövőhét hétfőn tartják majd.

A nyertes osztály júniusban kétnapos osztálykiránduláson vehet részt Lugoson, a lugosi győztes középiskolások pedig 2 hét múlva jönnek Makóra.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 31. 13:00, vasárnap | Kék hírek

Több százezer forinttal, vonaton távoztak Zalaegerszegről a tolvajok

Több százezer forintot lopott el egy üzlet kasszájából két fiatal, aki vonaton távozott Zalaegerszegről, de leszálláskor elfogták őket - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a police.hu oldalon.

2020. Május 31. 12:02, vasárnap | Külföld

Trump: nem lehetsz első a Földön, ha második vagy az űrben

Jelentette ki ezt az amerikai elnök a floridai Kennedy Űrközpontban tartott beszédében szombaton, miután sikeresen felbocsátották a SpaceX űrrakétáját, fedélzetén két amerikai asztronautával.

2020. Május 31. 11:08, vasárnap | Sport

Szabó Krisztián: Edzünk északon, versenyzünk délen - VIDEÓ

Lazultak a korlátozások, ennek örömére Csomós Mixi és Nagy Attila pedig előkapta a Skoda Fabia R5-ösét.

2020. Május 31. 10:07, vasárnap | Külföld

Egyre kiterjedtebbek a zavargások az Egyesült Államokban

Gyűlölködés helyett megbékélésre szólította fel a George Floyd halála miatt tüntetőket Donald Trump amerikai elnök szombaton, miközben egyre kiterjedtebbek a zavargások szerte az országban.