Városlista
2023. szeptember 27, szerda - Adalbert

Hírek

2014. Május 27. 14:58, kedd | Helyi
Forrás: Kozserán Beáta

Sétára invitálnak a makói VérKERIngők

Sétára invitálnak a makói VérKERIngők

SZÍVesen sétálnék veled:Olvasható a makói KERIsek szív és érrendszeri betegségek megelőzéséért folytatott mozgalmának plakátján!
Az egészségügyi séta szerdán 14:00-kor indul a KERI- től.

A makói Návay Lajos Szakképző Iskola és Kollégium, közismertebb nevén a KERI , 10.a osztálya , és osztályfőnökük Almási Éva nevéhez is köthető az a kezdeményezés , melynek köszönhetően 6 kisorsolt nyertes, ingyenes kardiológia szűrővizsgálaton vehet részt a makói kórházban.

A részletekről Almási Évát kérdeztük:

Kinek/ kiknek köszönhető, hogy létrejött ez a kezdeményezés?

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó, valamint a Lugosi Városi Kórház együttműködésben versenyt írt ki középiskolás diákok részére, amelynek célja a kardiológiai szűrővizsgálat népszerűsítése volt a felnőtt korosztály körében.
A „SZÍVesen sétálnék Veled…” mozgalom egy általunk kitalált feladat a többi mellett. Lényege, hogy a séta végén beutaló nélkül juttatunk be felnőtteket a szűrővizsgálatra.

• Miért tartjátok fontosnak ezt a témát? Mi volt az oka annak, hogy létrehoztátok a csoportot?

A Facebook-os csoportunk létrehozása, amely a vérKERIngők név alatt fut, ugyancsak egy feladat volt a verseny során. Lényeges felhívnunk a figyelmet a stresszes, dohányzó, helytelenül táplálkozó felnőtteknek a szűrés fontosságára.

• Mit kell tudni a szerdai sétáról?

14 órakor gyülekezünk a KERI bejáratánál és a Hagymatikum érintésével lesétálunk a Kórház épületéig. Ott előzőleg felállítunk egy standot, ahol a szűrésre jelentkezők adhatják le neveiket, kihelyezünk egy adomány ládát is, amelynek tartalmát felajánljuk szívbeteg gyerekek részére.

• Kik csatlakozhatnak?

Bárki, de többnyire a diáktársakhoz, tanárainkhoz és azok hozzátartozóihoz címeztük a meghívást.

• Van –e további célotok? Szeretnétek- e hasonló rendezvényeket szervezni?

Ennek a programnak a sokszínűségének köszönhetően – több feladatot kellett elvégeznünk; plakátot készítettünk, filmet forgattunk, sétálunk, Facebookos felületet üzemeltetünk, felnőtteket invitálunk szűrővizsgálatra – az osztály még inkább összekovácsolódott.
Eddig is nagyon jók voltunk mi együtt, de most igazán együtt kellettműködnünk. Ha van lehetőség, a jövőben szívesen jelentkezünk hasonló versenyekre.


A séta végén minden résztvevőnek kedveskednek egy kis aprósággal a szervezők- tette hozzá Almási Éva, főszervező.

A pályázat megnyerése esetén a KERIs osztály Lugason, egy 2 napos osztálykiránduláson vehet majd részt.

Csatlakozz te is a VérKERIngők csoportjához: ITT, és sétálj velük holnap.
Gyülekező: KERI bejárat (Posta u.4-6.) 14.00-kor


Ezek érdekelhetnek még

2023. Július 26. 06:00, szerda | Helyi

Félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik, július 29-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez félszáz fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2023. Szeptember 27. 14:05, szerda | Belföld

Közel 10 milliárd forintból új naperőmű létesül Kecskeméten

Közel 10 milliárd forintból új naperőművet épít az év végéig Kecskeméten a MVM Csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, az MVM Zöld Generáció Kft.

2023. Szeptember 27. 14:02, szerda | Életmód

Nébih: a magyar háztartások egyre kevesebb élelmiszert pazarolnak

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) negyedik alkalommal elvégzett hulladékfelmérése szerint a magyar háztartásokban 2016 óta 27 százalékkal csökkent az élelmiszerpazarlás.