Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Március 20. 07:40, csütörtök | Sport

Pick Szeged- Csúrgó 2014 03. 19.

Pick Szeged- Csúrgó 2014 03. 19.

Nyert a Pick a Csurgó ellen, és bejutott a magyar kupa négyes döntőjébe.

Az 1. percben, Zubai Szabolcs góljával vezetést szerzett a Pick Szeged, ledolgozva Csurgón összeszedett hátrányát, s akár ezzel és itt véget is érhetett volna a találkozó a Pick továbbjutásával. Természetesen ez nem így megy, ám a hátralévő 59 minutumban csak egy rövid időszak során tűnt úgy, hogy a somogyiaknak lehet egy árnyalatnyi esélyük a továbbjutásra, esetleg. Sorra lőtte góljait az első bő 10 percben a Pick Szeged, a vendégek erejéből csak Lele Ákos alkalmankénti találataira futotta, a hazai kapuban Mikler Roland parádés formában kezdett, s 8-3-nál nagyon-nagyon simának látszott a mérkőzés. Azután belealudt a meccsbe a Pick, s könnyű gólokat adva a vendégeknek hat perc alatt magára húzta ellenfelét, a 17. percben már 8-7 volt az állás. Juan Carlos Pastor időkérését követően percekkel csak a szurkolók ébresztőjére kezdett éledezni a Pick, jöttek a gólok is, elsősorban Niko Mindegía és Nikola Prce jeleskedtek, a különbség pedig hízni kezdett a két gárda között, s végül 15-10-es szegedi vezetéssel következett a szünet. Fordulás után sem csökkent a differencia, ugyanakkor a keményebbé váló csurgói védekezés nyomán egyre feszültebbé vált a találkozó légköre, percenként kellett ápolni valakit mindkét oldalon, s voltak időszakok, amikor nem a kézilabdáról szólt a mérkőzés. Az indulatok csillapodásával aztán a félidő derekáig tudta tartani az ötgólos különbséget a Csurgó, azután érződött, elfáradnak a vendégek, a világ egyik legjobbjának számító kapusuk, Piotr Wyszomirski is kifogyott a bravúrokból, s egyre jobban ellépett vendégétől a Szeged. Azután gyorsan eldőlt a huzavona – no, nem a továbbjutás kérdése, hanem hogy marad-e a viszonylag szoros eredmény, avagy beindul a szegedi gőzhenger – az utolsó tíz perc elején tízig számolhatott a hazai B-közép, s örömmel figyelmeztethette a vendégeket buszuk indulására is… Szinte végig vastaps közepette fejezte be a mérkőzést a hajrában a Pick, miközben Balogh Zsolt és a kézsérülése után felépült Vladimir Vranjes lőtte a gólokat, ekkor már csak a gólkülönbség volt kérdéses. Végül kiütéses, 34-20-as diadalt aratva tudták le a kötelezőt Larholmék, s összesítésben 58-45-ös gólkülönbséggel továbbjutva csatlakoztak a Veszprém, Tatabánya, Gyöngyös trióhoz a magyar kupa négyesdöntőjében, amelyet április 12-13-án rendeznek.

szegedma.hu

Címkék: Csúrgó, pick szeged

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.