Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2014. Március 22. 18:21, szombat | Helyi

Programok és rajzpályázat a Víz Világnapja alkalmából

Programok és rajzpályázat a Víz Világnapja alkalmából

Az ALFÖLDVÍZ Zrt., mint a régió legnagyobb víziközmű-szolgáltatója a Víz Világnapja alkalmából 2014-ben is színes programokkal és rajzpályázattal várja az érdeklődőket.

A világnap időpontjához közeli napokban Békés és Csongrád megye óvodásait és az általános iskolák alsó tagozatos gyermekeit - előzetes bejelentkezés után - ismeretterjesztő játékokkal, játékos feladványokkal várják a szolgáltató üzemmérnökségi központjaiban. A nagyobb diákoknak meghívására ismeretterjesztő előadásokat tartanak az ALFÖLDVÍZ Zrt. szakemberei. A programok célja felhívni a figyelmet vizeinek védelmére, az ivóvízfogyasztás fontosságára és a csapvízre, mint alapvető és biztonságos élelmiszerre.
A szolgáltató szeretne minél több óvodást és iskolást bevonni a programba, ezért „Mindennapi kincsünk az ivóvíz” címmel rajzpályázatot hirdetett, amelynek keretében április 22-éig, a Föld Napjáig várják mindazon Békés és Csongrád megyei óvodás és általános iskolás csoportok pályamunkáit, akik kedvet és tehetséget éreznek ahhoz, hogy egy rajzon, festményen megmutassák, számukra miért fontos mindennapi kincsünk, az ivóvíz.
A pályázaton a legjobb alkotások beküldői megnyerhetik csoportjuk, osztályuk kirándulását a kiírás szerint, összességében 300 ezer forint értékben.
A pályázati feltételekről részletes információ a szolgáltató honlapján, a www.alfoldviz.hu weboldalon található.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 22. 09:50, szombat | Sport

A győzelem tarthatja életben a magyarok nyolcaddöntős álmait

Csakis győzelemmel őrizheti meg a továbbjutás reményét a magyar labdarúgó-válogatott, amely vasárnap a skót csapattal találkozik az Európa-bajnokság A csoportjának utolsó fordulójában.

2024. Június 22. 09:48, szombat | Sport

Ukrán fordítás és győzelem a szlovákok ellen

Az ukrán válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a szlovákokat a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának második fordulójában, pénteken.

2024. Június 22. 09:47, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

A német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja