Városlista
2021. január 26, kedd - Vanda

Hírek

2014. Március 22. 18:21, szombat | Helyi

Programok és rajzpályázat a Víz Világnapja alkalmából

Programok és rajzpályázat a Víz Világnapja alkalmából

Az ALFÖLDVÍZ Zrt., mint a régió legnagyobb víziközmű-szolgáltatója a Víz Világnapja alkalmából 2014-ben is színes programokkal és rajzpályázattal várja az érdeklődőket.

A világnap időpontjához közeli napokban Békés és Csongrád megye óvodásait és az általános iskolák alsó tagozatos gyermekeit - előzetes bejelentkezés után - ismeretterjesztő játékokkal, játékos feladványokkal várják a szolgáltató üzemmérnökségi központjaiban. A nagyobb diákoknak meghívására ismeretterjesztő előadásokat tartanak az ALFÖLDVÍZ Zrt. szakemberei. A programok célja felhívni a figyelmet vizeinek védelmére, az ivóvízfogyasztás fontosságára és a csapvízre, mint alapvető és biztonságos élelmiszerre.
A szolgáltató szeretne minél több óvodást és iskolást bevonni a programba, ezért „Mindennapi kincsünk az ivóvíz” címmel rajzpályázatot hirdetett, amelynek keretében április 22-éig, a Föld Napjáig várják mindazon Békés és Csongrád megyei óvodás és általános iskolás csoportok pályamunkáit, akik kedvet és tehetséget éreznek ahhoz, hogy egy rajzon, festményen megmutassák, számukra miért fontos mindennapi kincsünk, az ivóvíz.
A pályázaton a legjobb alkotások beküldői megnyerhetik csoportjuk, osztályuk kirándulását a kiírás szerint, összességében 300 ezer forint értékben.
A pályázati feltételekről részletes információ a szolgáltató honlapján, a www.alfoldviz.hu weboldalon található.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 26. 18:06, kedd | Külföld

Von der Leyen felszólította az AstraZeneca vállalatot

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfőn telefonbeszélgetés keretében felszólította az AstraZeneca oltóanyaggyártó vállalat vezérigazgatóját

2021. Január 26. 17:05, kedd | Belföld

Letartóztattak négy embert fegyveres rablás miatt

A Budai Központi Kerületi Bíróság - nem végleges végzésében - egy hónapra elrendelte két nő és két férfi letartóztatását, akiket társtettesként felfegyverkezve és csoportosan elkövetett rablás bűntettével gyanúsítanak

2021. Január 26. 16:51, kedd | PR

Innovatív szoftvereket fejlesztett a Jánosik és Társai Kft.

Speciális, innovatív szoftvereket fejlesztett ki és vezetett be a Jánosik és Társai Kft. Ezek segítségével pontosan nyomon követhetik és ellenőrizhetik a megrendelők a cég által elvégzett munkákat.

2021. Január 26. 16:04, kedd | Külföld

Bűncselekmény a közösségi oldalakon más nevében fiókot létesíteni Romániban

A román legfelsőbb bíróság jogegységi határozatban kimondta, hogy bűncselekménynek minősül közösségi oldalakon hamis fiókot létrehozni, egy másik személy adataival,