Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2022. Augusztus 29. 10:04, hétfő | Bulvár
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Rekordáron, 12,6 millió dollárért kelt el egy baseball-kártya egy amerikai aukción

Rekordáron, 12,6 millió dollárért kelt el egy baseball-kártya egy amerikai aukción

Minden idők legmagasabb összegéért kelt el egy baseball-kártya egy amerikai árverésen vasárnap: 12,6 millió dollár (mintegy 5,2 milliárd forint) volt a leütési ár.

Az 1952-es kártya a baseball-sztár Mickey Mantle bajnoksági újonc évéből származik. A sportoló 17 éven keresztül volt a New York Yankees játékosa, 1974-ben került be az amerikai baseball hírességek csarnokába (Baseball Hall of Fame).

A 70 éve kiadott kártyát különösen értékessé tette, hogy nagyon jó állapotban maradt meg. A 12,6 millió dolláros ár több, mint kétszerese az eddig legértékesebb baseball-kártyáénak, és jóval meghaladja az eddig legnagyobb összegért árverésre került sportereklye értékét - közölte a Heritage Auctions árverezési ház.

A korábbi, idén májusban elért, aukciós rekordot Diego Maradona "Isten keze" néven elhíresült meze tartotta, amelyet a labdarúgó az 1986-os világbajnokság negyeddöntőjében viselt az Anglia elleni mérkőzésen, és amely csaknem 9 millió dollárért kelt el.

A vasárnapi árverés után Chris Ivy, a Heritage Auctions sportaukciós igazgatója úgy nyilatkozott a CNN-nek, hogy a nyolc számjegyű leütési ár egy sportereklye esetében még egy évtizeddel ezelőtt is puszta fantázia volt, most első alkalommal sikerült átlépni ezt a határt.

A most 12,6 millió dollárért elkelt kártyát árverésre bocsátó korábbi tulajdonosa szintén rekord áron vásárolta még 1991-ben, ami akkor 50 ezer dollár volt.

Címkék: árverés, baseball, kártya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára