Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2014. Február 03. 09:27, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Rekordmennyiségű húst foglalt le a Nébih

Rekordmennyiségű húst foglalt le a Nébih

Rekordmennyiségű, mintegy 300 tonna húst és 80 tonna csontot foglalt le a napokban egy közép-magyarországi hűtőházban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A több hetes adatgyűjtés után a Nébih munkatársai a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) akciócsoportjával közösen tartottak ellenőrzést egy húsipari cég telephelyén - közölte az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal hétfőn.
A cég hűtőházában csaknem 700 tonna terméket tároltak, amelyből az egy hétig tartó tételes átvizsgálás eredményeként végül 297 tonna húst kellett megsemmisíteni és további 80 tonna csontot lefoglalni. Utóbbi tételt ipari felhasználásra adták át az ellenőrök, valószínűleg enyv készül majd belőle.
A termékek döntő többsége sertéshús, sertés bőrke, apróhús, bél, belsőség volt, de nagy mennyiségű marhahús, csont, pacal is akadt a hűtőházban.
A tételek egy része ismeretlen eredetű, jelöletlen, egy része pedig lejárt minőségmegőrzési idejű volt, de már lejárt előhűtött termékeket is újrafagyasztottak tiltott módon. A szakemberek láthatóan romlott, emberi fogyasztásra alkalmatlan termékeket is találtak.
A lefoglalt árut vélhetően ipari feldolgozásra szánták, értéke megközelíti a 90 millió forintot.
Az eljárás jelenlegi szakaszában a Nébih szakemberei azt vizsgálják, honnan érkezhetett a hűtőházba a nagy mennyiségű termék, illetve kerülhetett-e belőle más kereskedőkhöz, feldolgozókhoz.
A bírság pontos összege a vizsgálat jelenlegi szakaszában nem ismert, azonban a lefoglalt tétel értéke alapján több százmillió forintos büntetésre számíthat a cég - áll a Nébih közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.