Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2023. Május 19. 12:35, péntek | Belföld
Forrás: NAV

Rendkívül silány minőségű, hamis cipő-szállítmányra bukkant a NAV

Rendkívül silány minőségű, hamis cipő-szállítmányra bukkant a NAV

Volt amelyik lábbelin a Nike pipát sem sikerült körbevágni rendesen.

Egyenesen a bűnjelraktárba kerültek azok a lábbelik, amiket az M7-es sztráda Somogy vármegyei szakaszán találtak a NAV munkatársai egy kocsiban.

A gondosan leragasztott, egymásra pakolt dobozok titkát hamar felfedték a pénzügyőrök. A Budapestről érkező autót, amelyet egy szlovén sofőr vezetett, az M7-es autópálya szabadi pihenőhelyén ellenőrizték. A csomagtérben, tíz kartonban 120 pár Nike márkajelzésű, színes cipő bújt meg, különféle méretekben.

A lábbelik külsőségekben valóban hasonlítottak az eredetire, de minőségben és csomagolásban jócskán elmaradtak az eredetitől. A gyanú hamar beigazolódott, amikor egy szakértő is szemügyre vette a rakományt. Gyorsan egyértelművé vált, hogy a termékek silány hamisítványok, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. Az áru utolsó útja egyenesen a NAV bűnjelraktárába vezetett.

A pénzügyőrök a több mint 1,7 millió forint értékű holmit lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértésének bűncselekménye miatt eljárást indítottak.

Címkék: hamis cipő, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 23. 09:23, vasárnap | Belföld

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését, az elindított toborzó kampányban pedig várják azokat, akik hozzá szeretnének járulni Magyarország védelméhez

2024. Június 23. 09:21, vasárnap | Belföld

Meteorológia: megdőlt az országos melegrekord szombaton

Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.

2024. Június 23. 09:16, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 25. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 22. 09:47, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

A német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja