Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. Június 26. 15:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Rokonnak, ismerősnek adta ki magát

Rokonnak, ismerősnek adta ki magát

Őrizetbe vették a szegedi rendőrök azt a makói férfit, aki idős nőktől csalt ki pénzt.

Az egyik sértett tett feljelentést a Szegedi Rendőrkapitányságon 2014. február 23-án.

A 89 éves asszony a nyomozóknak elmondta, hogy 9 óra 30 perc körüli időben a vonalas telefonján felhívta egy személy, akit ő a fiának hitt, és anyagi segítséget kért tőle. A hívóval abban egyeztek meg, hogy az elküld valakit a pénzért. Fél óra múlva egy fiatalember kereste fel a sértettet a lakásában, akinek 134.000. forint készpénzt és egy arany karkötőt adott át. Később kiderült, hogy a „futárt” nem az idős néni fia küldte.

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként megállapították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfi személyazonosságát. Az egyenruhások makói otthonából előállították a 24 éves S. Tibort, aki ellen csalás vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A nyomozók azzal gyanúsítják a terheltet, hogy 2014. február 23-a és 2014. május 14-e között összesen hét sértett sérelmére követett el hasonló módon bűncselekményeket. Két esetben azonban nem sikerült a pénzt megszereznie.

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya S. Tibort őrizetbe vette és kezdeményezte az ügyészségen, hogy tegyenek indítványt a bíróságon a gyanúsított előzetes letartóztatására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén