Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2014. Június 16. 10:28, hétfő | Helyi
Forrás: police.hu

Röszke: indul a nyári roham

Röszke: indul a nyári roham

Már ezen a hétvégén is erős forgalomra kell számítani Röszkén.

A Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szabadságra, illetve a turisták nyaralni indulnak, ezért már ettől a hétvégétől a forgalom erősödésére számít a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen.
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján június végétől augusztus első feléig várható torlódás a határátkelőhely kilépő oldalán, míg július második felétől egészen augusztus végéig a belépő irányú forgalom is erős lesz. A legkritikusabb időszak július utolsó kettő és augusztus első két hete, amikor hétvégente mindkét irányban jelentős várakozások alakulhatnak ki.
Egy átlagos nyári napon 15-20 ezer utas veszi igénybe a Röszke Autópálya-határátkelőhelyet, a nyári szabadságok időszakában ez a szám akár 60 ezerre is nőhet.
A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség a hazai és külföldi társszervekkel együttműködve mindent megtesz a lehető leggyorsabb átléptetés érdekében. Ennek ellenére a hétvégi csúcsidőben így is több órás várakozás alakulhat ki.
Az autósoknak azt tanácsolja a rendőrség, hogy útnak indulás előtt tájékozódjanak a police.hu-n az aktuális várakozási időkről, vagy hívják a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség ügyeletét a 30/466-1021-es telefonszámon.
Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbit naponta 7 és 19 óra között vehetik igénybe.
A rendőrség kéri az utazókat, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze az úti okmányai meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát, vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, az akut betegek pedig ne felejtsék otthon gyógyszereiket.
Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikét.

Címkék: autósok, forgalom, röszke

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.