Városlista
2021. január 19, kedd - Sára

Hírek

2014. November 20. 09:10, csütörtök | Helyi
Forrás: A FIDELITAS MAKÓI CSOPORTJÁNAK ELNÖKSÉGE

Sajtóközlemény: Nemcsak a versenyző diákok, iskoláik is nyerhetnek!

Sajtóközlemény: Nemcsak a versenyző diákok, iskoláik is nyerhetnek!

A Fidelitas által szervezett Mansfeld Péter Országos Történelemversenyen nemcsak a diákok, a középiskolák is nyerhetnek.

Korábbi írásunk: Történelemverseny 56-ról középiskolásoknak

A Fidelitas által szervezett Mansfeld Péter Országos Történelemversenyen nemcsak adiákok, a középiskolák is nyerhetnek. A legjobb három helyezést elért tanuló iskolájabelépőjegyre átváltható utalványokat kap a Nemzeti Színházba. Az első helyezett diákiskolája 50 db, a második helyezetté 40 db, míg a harmadik helyezetté 30 db 5 000 Ft értékűutalvánnyal gazdagodik.

Az utalványok bármely előadásra, bármely időpontbanfelhasználhatók 2015. június 15-ig, külön-külön vagy összevonva is.A kétfordulós vetélkedőn középiskolás diákok vehetnek részt.

A http://mansfeldverseny.fidelitas.hu/ oldalon történő regisztráció után az első fordulóban egyonline tesztsort kell kitölteniük, illetve rövid kérdésekre kell válaszolniuk a versenyzőknek,megoldásaikat december 8-án, hétfőn éjfélig várják a verseny kiírói.

A legjobb eredménytelért tanulók decemberben részt vehetnek a budapesti döntőn.
Bátorítunk minden makói középiskolás diákot, hogy vegyen részt a versenyen és mérettessemeg tudását, hiszen a győztesekre értékes tárgynyeremények (okostelefon, tablet és egyébszórakoztató elektronikai eszközök), valamint könyvjutalmak várnak, iskolájuk pedigbelépőjegyre átváltható utalványokat nyer a budapesti Nemzeti Színházba.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 19. 05:00, kedd | Külföld

Megkezdődött a 70 éven felüliek oltása az Egyesült Királyságban

Megkezdődött hétfőn a koronavírus elleni oltás beadása a 70 éven felüli korosztály tagjainak az Egyesült Királyságban.

2021. Január 19. 05:00, kedd | Belföld

Ismét letartóztatták M. Richárdot

A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján a Fővárosi Törvényszék elrendelte a Dózsa György úti balesetben részes egyik sofőr letartóztatását - közölte az MTI-vel a fővárosi főügyész hétfőn.

2021. Január 18. 18:02, hétfő | Külföld

Újabb szigorításokra készül a német kormány

Tovább szigoríthatják a járványügyi korlátozásokat Németországban az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) tartósan gyors terjedése miatt - jelezte a szövetségi kormány egészségügyi minisztere hétfőn.

2021. Január 18. 17:01, hétfő | Külföld

Csökken az újonnan azonosított fertőzöttek száma Horvátországban és Szlovéniában

Az utóbbi 24 órában feleannyi új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Szlovéniában és Horvátországban, mint egy nappal korábban, ami az illetékesek szerint derűlátásra ad okot a járvány lefolyását illetően.