Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. November 07. 12:57, péntek | Helyi
Forrás: Fidesz Makói Szervezete

Sajtóközlemény- „utoljára még jól megtömik a zsebüket a bukott baloldali politikusok.”

Sajtóközlemény- „utoljára még jól megtömik a zsebüket a bukott baloldali politikusok.”

.. A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Makói Szervezete szerint felháborító,hogy míg magyar munkavállalók millióinak szigorúan be kell tartania a munkajogi szabályokat, addig Marosvári Attila nyugodtan megsértheti ezeket..

Számos makói polgár keresett meg minket, mert felháborítónak tartják, hogy – ahogyan egyikük fogalmazott: „utoljára még jól megtömik a zsebüket a bukott baloldali politikusok.”


A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség makói Szervezete szerint, bár a leköszönő polgármesterek esetében a törvény lehetővé teszi a végkielégítések kifizetését, a milliós útravalók mégiscsak sértik az emberek jó ízlését.

Miközben egy átlagdolgozó, Buzás Péter végkielégítését 1 év alatt keresi meg, addig Marosvári Attilának juttatandó pénzért akár 5-6 évet is le kell dolgozni.
Marosvári Attila esete pedig egyenesen felháborító.

Elképzelhetetlen ugyanis, hogy az elmúlt hat évben valaki nem vett ki egyetlen nap szabadságot sem, ahogyan az is, hogy hat éven keresztül, minden évben csupán – és hat éven keresztül egyformán, mindig – két hétig volt távol a hivataltól. Vagy esetleg benne üdvözölhetjük a rendszerváltást követő idők igazi sztahanovistáját?

A legvalószínűbb az, hogy az alpolgármester nem vezette, vagy vezettette szabályosan, a törvényeknek megfelelően a szabadságairól szóló nyilvántartást, azaz ebben az esetben megsértette a vonatkozó munkajogi szabályokat. Az eset pedig itt kezd el igazán érdekessé válni, hiszen a munkajogi szabályok ezen megsértése miatt kaphat busás végkielégítést.

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Makói Szervezete szerint felháborító, hogy míg magyar munkavállalók millióinak szigorúan be kell tartania a munkajogi szabályokat, addig Marosvári Attila nyugodtan megsértheti ezeket és nem büntetésre, hanem lényegében több mint 4 millió forintos jutalomra számíthat a szabálysértésért.


Szeretnénk megkérni Buzás Pétert, hogy nyilatkozzon a volt alpolgármestere ügyében, valamint kezdeményezzük, hogy a jegyző is adjon tájékoztatást, hogy felmerülhet-e a munkajogi szabályok megsértésének lehetősége Marosvári Attila ügyében.


Tekintettel arra, hogy a 6 évnyi ki nem vett szabadság mögött feltételezhetően szabálytalanság áll, arra szólítjuk fel Marosvári Attilát, hogy az így felvett pénzt ajánlja fel karitatív célokra, például arra, hogy a közelgő karácsony alkalmával a makói rászoruló gyermekeknek karácsonyi ajándékot adjon a város.
Javasoljuk a többi, bukott baloldali politikusnak is,: Varga Péternek, Guba Istvánnak és Vass Imrének, hogy fontolják meg az adakozás és a segítség lehetőségét a településen élő szegény gyerekek számára.


Makó, 2014. november 6.
Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Makói Szervezete

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma