Városlista
2021. január 20, szerda - Sebestyén

Hírek

2014. November 27. 11:44, csütörtök | Helyi
Forrás: Zsaru magazin

Segítség a hideg ellen

Segítség a hideg ellen

Zsaruk járják a csongrádi tanyavilágot még az igazán hideg napok beköszönte előtt. Feltérképezik, melyik tanyán hányan élnek, van-e a lakóknak tüzelőjük.

A téli időjárás következtében kialakuló veszélyhelyzetek megelőzését célzó rendőri munka életeket menthet.

Balástya külterülete. November 5-én 10 órakor a Kisteleki Rendőrkapitányság járőrautója tanyabejárásra indul. A napsütés már nem tudja felmelegíteni a pusztát, errefelé nincs, ami felfogja az éles, hideg szelet, éjszaka fagypont alá süllyed a hőmérséklet. A zsaruk feltérképezik, melyik tanyán mire lehet szüksége a lakóknak.

- A rendőrök figyelme gyakran életet ment: tavaly télen országszerte tízezernél több biztonsági intézkedés során emberek kihűlését, fagyhalálát előzte meg a rendőrség - tájékoztat Jászai Linda főhadnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. - Megyénkben nincs olyan lakó a pusztában, akihez a 2008-ban megújított Tanyaprogram keretében hetente legalább egyszer ne jutna el rendőr. Télen ez különösen fontos, igyekszünk úgy szervezni a szolgálatokat a társszervekkel és a polgárőrséggel, tanyagondnokokkal, hogy senkit ne győzhessenek le a fagyok.

Kósa Istvánné (89) mosolyogva fogadja a zsarukat. Takaros kis házából nem gomolyog a füst. Nagy Ernő balástyai tanyagondnok szerint ezt most a takarékosság magyarázza, de ha fagypont alatt nappal olyan ingatlant látnak majd, amelyről tudják, hogy lakott, mégsem füstöl a kéménye, az bajt jelezhet. Az asszonynak maradt tüzelője tavalyról, de jól jön majd a nagy hidegben a vastag, meleg takaró, amelyet Dékány Attila zászlós, balástyai körzeti megbízott ad át.

Nincs más gondunk a téllel, csak a gyerekek eljuttatása az iskolába, tüzelőnk már van, meleg ruhánk is, bár abból a gyorsan növő lurkóknak mindig kell az utánpótlás - mondja mosolyogva az anya, Elekes Ibolya, és hozzáteszi: jó, hogy télen is számíthatnak a rendőrökre. Megköszöni a körzeti megbízottnak a rendőrségi takarót, amelyet - miután sikerül őket kiimádkozni a járőrautóból - a két kisebb fiú rögtön birtokba is vesz.

Címkék: hideg, tél, zsaru magazin

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 20. 13:01, szerda | Belföld

Már 1 millió 755 ezren regisztráltak az oltásra

Már 1 millió 755 ezren regisztráltak a koronavírus elleni oltásra interneten és postai úton - közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán.

2021. Január 20. 12:01, szerda | Külföld

Elnökségének vívmányait dicsérte búcsúbeszédében Donald Trump

Elnökségének vívmányait dicsérte az amerikai nemzethez intézett búcsúbeszédében Donald Trump távozó republikánus elnök, egyúttal arra kérte az amerikaiakat, hogy imádkozzanak a hivatalba lépő új kormányzat sikeréért.

2021. Január 20. 11:00, szerda | Belföld

Európai Bizottság: nyárig be kell oltani a felnőtt lakosság 70 százalékát

Az Európai Unió tagállamainak fel kell gyorsítaniuk a koronavírus elleni oltást, a járvány visszaszorítása érdekében márciusig a 80 év felettiek,

2021. Január 20. 09:57, szerda | Belföld

Óriási kannabiszültetvényt számoltak fel a rendőrök Remeteszőlősön

Csaknem ezer tőből álló kannabiszültetvényt számoltak fel hétfő kora reggel egy remeteszőlősi ház pincéjében - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.