Városlista
2020. december 5, szombat - Vilma

Hírek

2014. December 23. 09:10, kedd | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Sikeres volt a Jobbik adománygyűjtése

Sikeres volt a Jobbik adománygyűjtése

A Jobbik makói alapszervezete és ifjúsági tagozata idén is megtartotta a Tiszta szívvel című akcióját, amelynek keretében adományokat gyűjtöttek a rászorulóknak.

- Az akció része volt a kupakgyűjtésünk, az összegyűjtött mennyiséget, ami nagyjából olyan 100 kiló volt, csütörtökön vittük el Pusztaszerre, ahol a Gazsó család beteg kislányának gyógyítására fordítják majd ezt az összeget, ami ebből keletkezni fog. - tudtuk meg Zeitler Ádámtól, a Jobbik önkormányzati képviselőjétől. Gazsó Dia megsegítésére már számos akciót szerveztek megyeszerte, többek között az SZTE egyetemistái is összeszedtek fél tonna kupakot, hogy pénzt gyűjtsenek az agysorvadásos kislánynak.

A most hároméves Dia egészségesen született, azonban néhány hetes korától kezdve a kislány naponta néhányszor görcsbe rándult, a szeme fennakadt. Hosszú vizsgálatok után derült ki a diagnózis: súlyos csecsemőkori epilepszia, migráló rohamokkal. A rohamok miatt a kislány szürkeállománya elsorvadt, a gyermek ülni is csak segítséggel tud.

Zeitler Ádám elmondta, a gyűjtés során a kupakok mellett elsősorban ruhákat és játékokat gyűjtöttek. A ruhák egy része az óföldeáki és a makói idősek otthonába fog kerülni, a játékok egy része óvodákba, a másik része pedig a fiataloknak megfelelő ruhával együtt a csanádpalotai Ágota Gyermekalapítvány egyik otthonába.

- A ruhák között van olyanok is, amelyeket hajléktalanoknak szánunk, ezt pedig Makóra fogunk eljuttatni. - tájékoztatott a képviselő, aki hozzátette, ezúton is szeretné megköszönni az adományzóknak a támogatást.

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 04. 18:08, péntek | Belföld

Szexshopot rabolt ki egy férfi Nyíregyházán

Letartóztatta a Nyíregyházi Járásbíróság pénteken azt a férfit, aki késsel rabolt ki egy szexshopot Nyíregyházán.

2020. December 04. 17:05, péntek | Bulvár

Vagyonért kelt el Sean Connery Bond-pisztolya

Sean Connery a Dr. No című James Bond-filmben használta azt a pisztolyt, ami csütörtökön 256 ezer dollárért (75 millió forintért) kelt el egy Beverly Hills-i árverésen.

2020. December 04. 15:07, péntek | Külföld

Fegyveres határsértési incidens történt az orosz-ukrán határon

Három fegyveres kísérelt meg behatolni Oroszországba Ukrajna felől, egyiküket az orosz határőrök lelőtték - közölte pénteken az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

2020. December 04. 14:05, péntek | Belföld

Vádat emeltek a makói kettős emberölés ügyében

Vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki 2004-ben egy édesanya és lánya életét oltotta ki Makón - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.