Városlista
2021. november 29, hétfő - Taksony

Hírek

2014. December 23. 09:10, kedd | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Sikeres volt a Jobbik adománygyűjtése

Sikeres volt a Jobbik adománygyűjtése

A Jobbik makói alapszervezete és ifjúsági tagozata idén is megtartotta a Tiszta szívvel című akcióját, amelynek keretében adományokat gyűjtöttek a rászorulóknak.

- Az akció része volt a kupakgyűjtésünk, az összegyűjtött mennyiséget, ami nagyjából olyan 100 kiló volt, csütörtökön vittük el Pusztaszerre, ahol a Gazsó család beteg kislányának gyógyítására fordítják majd ezt az összeget, ami ebből keletkezni fog. - tudtuk meg Zeitler Ádámtól, a Jobbik önkormányzati képviselőjétől. Gazsó Dia megsegítésére már számos akciót szerveztek megyeszerte, többek között az SZTE egyetemistái is összeszedtek fél tonna kupakot, hogy pénzt gyűjtsenek az agysorvadásos kislánynak.

A most hároméves Dia egészségesen született, azonban néhány hetes korától kezdve a kislány naponta néhányszor görcsbe rándult, a szeme fennakadt. Hosszú vizsgálatok után derült ki a diagnózis: súlyos csecsemőkori epilepszia, migráló rohamokkal. A rohamok miatt a kislány szürkeállománya elsorvadt, a gyermek ülni is csak segítséggel tud.

Zeitler Ádám elmondta, a gyűjtés során a kupakok mellett elsősorban ruhákat és játékokat gyűjtöttek. A ruhák egy része az óföldeáki és a makói idősek otthonába fog kerülni, a játékok egy része óvodákba, a másik része pedig a fiataloknak megfelelő ruhával együtt a csanádpalotai Ágota Gyermekalapítvány egyik otthonába.

- A ruhák között van olyanok is, amelyeket hajléktalanoknak szánunk, ezt pedig Makóra fogunk eljuttatni. - tájékoztatott a képviselő, aki hozzátette, ezúton is szeretné megköszönni az adományzóknak a támogatást.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 22. 12:00, hétfő | Helyi

Kettős gyilkosság miatt emeltek vádat egy hajléktalan ellen

Vádat emeltek egy hajléktalanként élő férfi ellen, aki januárban bozótvágóval és késsel megölte alvó ismerőseit - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2021. November 29. 19:28, hétfő | Kék hírek

Korrupció miatt letartóztattak egy bv-őrmestert és társát

Korrupciós bűncselekmény miatt letartóztattak egy büntetés-végrehajtási őrmestert és egyik rokonát - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

2021. November 29. 18:03, hétfő | Belföld

Csak 2019 végén tartottak nyilván kevesebb álláskeresőt

A regisztrált álláskeresők száma 242 ezer közelébe csökkent Magyarországon. A rendszerváltás óta kizárólag 2019 utolsó negyedévében állt alacsonyabban ez a mutató

2021. November 29. 17:09, hétfő | Kék hírek

Zsebtolvajokat fogtak a rendőrök

Feltételezett zsebtolvajokat fogtak el a fővárosi rendőrök. A gyanú szerint a páros egy gyorsétteremben emelt el egy tárcát és egy mobiltelefont. Utóbbit a tolvaj visszatette, amikor látta, hogy törött a kijelzője.