Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Április 23. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

Sportos kupé-crossoverrel álmodik a Volkswagen

Sportos kupé-crossoverrel álmodik a Volkswagen

A Range Rover Evoque napjaink keresett prémium hobbiterepjárója, ám hamarosan újabb riválist kap, mégpedig egyenesen Wolfsburgból. A manapság divatos szegmenst a CrossBlue tanulmánnyal célozza meg a VW, hogy még tovább bővítse népes modellpalettáját.

A koncepcióautó fotói nemrégiben szivárogtak ki a világhálóra, nem kis reakciót kiváltva az autós médiából. A sportos sziluett, a kupésított crossover stílus vagány, mokány összképet eredményez, amihez persze elengedhetetlenek az olyan részletek, mint a markáns frontrész LED-es fényszórói, az autó oldalán végigfutó éles karaktervonal, vagy éppen az eleganciát sugalló hátsó traktus.

Természetesen az ilyenkor szokásos trükkök ezúttal is nyomon követhetőek, a műanyag betétek úgyanúgy kötelező részei a csomagnak, ahogy a matt alumíniumbetétek vagy a duplán kivezetett kipufogócsövek a hátsó lökhárítóba integrálva. Az utastér már visszafogottabb formavilágot képvisel a lapos felületekkel és az éles szögekkel, s a katonás rend ugyanúgy jellemzi a komplett műszerfalat, mint a márka többi modelljének esetében. A műszercsoport a jelenleg uralkodó trendek szerint teljesen digitális, a multimédiás rendszert pedig hátsó szórakoztató egység egészíti ki. Miközben a külső és belső esetében ugyancsak józanabb felhozatalra számíthatunk a szériára megérett modell esetében, a lemezek alatt sem csupán a koncepció hibrid hajtáslánca rejtőzik majd.

A tanulmány orra a németek turbóval feltöltött V6-osát rejti, amelynek segítségére két elektromotor siet, hogy végül 415 lóerős összteljesítményről beszélhessünk. Mindezek tükrében az 5,9 szekundumos 0–100-as gyorsulás már kiemelkedő értéknek számít, a hibrid hajtáslánccal pedig a gyártó szerint 3 literes étvágy is kiautózható a 33 kilométer megtételére képes elektromos rendszernek köszönhetően.

Címkék: Volkswagen

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk