Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Október 18. 13:35, szombat | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Szaunamesterek versenye a Hagymatikumban

Szaunamesterek versenye a Hagymatikumban

Országos versenynek ad otthont a mai napon a Hagymatikum fürdő: a Szaunavilágban ugyanis az ország legjobb szaunamesterei mérik össze több kategóriában a tudásukat.

Több kategóriában mérik össze tudásukat a szaunamesterek, akik országos számos tájáról érkeztek: jöttek többek között Debrecenből és Magyarhertelendről is.



- Már a tavalyi évben is gondolkoztunk azon, hogy ezt a gyönyörű Szaunavilágot arra a szintre kellene emelni, amit megérdemel. – mondta Scheitzner Beáta, a Makói Gyógyfürdő Kft. igazgatója. –A legjobb öt szauna közé lett sorolva a vendégek által ez a szauna és amikor megkerestek mindeket a bajnokság szervezői, hogy az egyik helyszín legyünk, egyértelmű volt, hogy itt a lehetőség, hogy egy szaunakultúrával teli napon mi is megmutatkozzunk a nagyközönség számára, teljesen más aspektusból, mint szoktunk.

Makóra első ízben jutott el ez a bajnokság, a szervezők mindent rendben találtak, külön örültek annak, hogy itt van kültéri szauna is, ahol le tudják magukat hűteni a vendégek.



- Harmadik évébe érkezett ez a versenysorozat, hat versenyhelyszínen és egy döntőn fogják összemérni tudásukat. – mondta Verebi Zoltán, a Szaunaklub vezetője és a bajnokság főszervezője. – A szaunamesterek egy aromás programot és egy krémekkel, kenőcsökkel kapcsolatos programot fognak tartani, ennek a kettőnek az összesítéséből fog majd kialakulni a végeredmény. Az országos megmérettetésen való részvételhez minimum két versenyen részt kell venni, nem elég egyszer eljönni.



Az ilyen programok nem a meditatív programok közé tartoznak: elsősorban a társasági élmény, a beszélgetés, a viccelődés a fontos.

Verebi Zoltán hozzátette: Magyarország sajnos eléggé elmaradott a szaunakultúra szempontjából, főleg a németalföldi szokásokat figyelembe véve.

- Az alap dolgokat kell rendbe tenni, nem véletlenül nem használnak fürdőruhát a szaunákban, lepedő vagy törülköző elvárt dolog, de fürdőruhának nincs helye.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás