Városlista
2024. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2012. Január 13. 06:37, péntek | Külföld
Forrás: mno.hu

Szőrszálhasogatás Európai Bizottság-módra

Szőrszálhasogatás Európai Bizottság-módra

Az Európai Bizottság elutasítja azt a pontot, miszerint az új jegybanktörvény szerint esküvel kell megerősíteniük elkötelezettségüket az MNB vezetőinek – értesült a Magyar Nemzet.

Az Európai Bizottság úgy véli, hogy a jegybank tisztviselőinek csak függetlenségüket hangsúlyozva lenne szabad esküt tenniük. A bizottság által sérelmezett eskü szövege pontosan ugyanaz, mint más köztisztviselők esetében, és a világ több országában is hasonló procedúrán esnek át a közszolgálati megbízottak. Kinevezésekor Simor András a köztársasági elnök előtt tett esküt, ez akkor nem zavarta az Európai Bizottságot.

A jegybanktörvény kimondja, a jegybank elnökének és alelnökeinek esküjükben ki kell jelenteniük, hogy munkájuk során hűségesek lesznek Magyarországhoz és annak népéhez, az alkotmány szerint járnak el, betartják és másokkal is betartatják a törvényeket, s végrehajtják a megbízatásukból adódó feladatokat, amelyek célja Magyarország fejlődésének biztosítása – írja a Magyar Nemzet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 13:07, hétfő | Külföld

Lőszerrobbanás egy csehországi katonai kiképző központban, sérültek

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek - jelentette a cseh hadsereg az X közösségi hálózaton.

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén

2024. Június 12. 09:14, szerda | Külföld

Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására

2024. Június 07. 07:14, péntek | Külföld

Macron: Franciaország vadászrepülőket ad át Ukrajnának

Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőket szállít Ukrajnának, hogy támogassa az Oroszország elleni háborúban - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök csütörtök este.