Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2014. Április 30. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: Kozserán Beáta

Születés hete rendezvénysorozat Makón

Születés hete rendezvénysorozat Makón

Május 4-én vasárnap a Mamamérfölddel rajtol a programsorozat.
Gyülekező : Május 4. 15:00 Makovecz tér, a Hagymatikum fürdő előtt.
Toljuk együtt!

Az anyaság nem csak a szakirodalomból, hanem a tapasztalatokból is fakad. - vallják a Születés hete c. országos rendezvénysorozat makói szervezői.

Az autodidakta módon alakult női csoport, jelenleg hat tagból áll.

Tagjai:

Dömösi Emese
Széll Szandra
Magony Andrea
Horváth-Kompár Bea
Oszlánczi Bernadett
Balázsné Pápay Katalin

A szervezet tagjai többgyermekes családanyaként is időt szakítanak a kikapcsolódásra, ezért általában hetente minimum egy találkozón, sorra vesézik ki az anyaság szépségeit, és megpróbáltatásait.

Alapvető céljuk, hogy tapasztalataik által, a védőnői rendszer mellett, még a problémák gyökerénél ragadják meg a gondokat, és segítsenek az anyasággal járó, a szülési sztereotípiákat felölelő, esetleges problémákon, mint például a szülés, vajúdás, szülés utáni depresszió, szoptatás.

Célunk az anyaság és nőiség tapasztalatainak megosztása, egymás megerősítése. Segítségnyújtás tagjainknak és a hozzánk forduló nőknek a női életkör egyes állomásain, illetve szülőknek, nagyszülőknek, családoknak sajátos, egyéni problémahelyzetekben. A szervezet víziója a társas támogatás megvalósításával a nők-anyák lelki egészségének védelme, így a családok életminőségének javítása.

A programsorozaton szakemberek bevonásával, családi környezetben szeretnének lelki segítségnyújtást, útmutatást adni a női társadalomnak.

A szervezők lehetőségeikhez mérten a későbbiekben egy Nő- és Anyaközpont létrehozását is fontolgatják, hogy szélesebb körökben, és tágabb színtereken is folytatódhasson a makói és térségi anyukák tapasztaltcseréje.

A Nő – és Anyaközpont, nem csak a spontán beszélgető körök miatt lenne fontos, hanem azért is, hogy megelőzhető legyen a szülés utáni depresszió kialakulása azzal, hogy lehetőséget biztosítunk a várandós-, vagy kisgyermekes anyukáknak a kikapcsolódásra, és arra is, hogy ki merjenek mozdulni, akár egy városi sétára is anélkül, hogy azon kellene gondolkozniuk, hogy hol szoptássák meg útközben gyermeküket, vagy hol találnak illemhelyiséget, esetlegesen legyen egy hely, ahová fordulhatnak családi erőszak esetén is. magyarázza Dömösi Emese főszervező.

Az anyaközpont után érdeklődők a rendezvénysorozat helyszínein, vagy az anyakozpontmako@gmail.com e-mail címen kaphatnak további tájékoztatást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe